Εμείς στα σύνορα και εσείς πήρατε τους δρόμους; – Το ξέσπασμα Λαρισαίου Αστυνομικού στα σύνορα

312

Ο Λαρισαίος αστυνομικός Μιχάλης Αβέλλας έχει γίνει πλέον γνωστός σε όλους μας, τόσο για την γενναιότητα του και για το αίσθημα καθήκοντος που τον διακατέχει αλλά και για τις αναρτήσεις του στο facebook. Σε μια ακόμη ανάρτηση προχώρησε χθες το βράδυ από τις Καστανιές Έβρου όπου βρίσκεται εδώ και πολλές μέρες. Ο Λαρισαίος αστυνομικός τα έβαλε, δικαίως, με όσους αγνοούν τα μέτρα της Κυβέρνησης και συνεχίζουν να κάνουν εκδρομές και βόλτες σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η άποψη του αξίζει να διαβαστεί απ’ όλους μας…

Διαβάστε τι έγραψε:

Εμείς βρισκόμαστε στα σύνορα, δεν αφήνουμε τα σύγχρονα ταμπούρια του Ελληνισμού ούτε για φαγητό κι εσείς πήρατε τους δρόμους και τα καράβια και πάτε σε κάθε πιθανό και απίθανο προορισμό για να ξεφύγετε από τον αόρατο εχθρό και την πανδημία.

Μετακινούμενοι σε περιοχές που δεν γνωρίζει κανείς την παρούσα κατάσταση ούτε τη δική σας ούτε τη δική τους.
Αυτός ο ιός είναι σαν το άγγιγμα του Μίδα. Για αυτό οι οδηγίες των ειδικών είναι να περιοριστούμε ει δυνατόν το περισσότερο και να μένουμε σπίτι.
Για να μην κάνει ξέσπασμα (outbreak) με μορφή γεωμετρικής προόδου.
Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά επιλέγετε και νησιά όπου δεν υπάρχουν ούτε οι παροχές βοήθειας ούτε και η φαρμακευτική επάρκεια ώστε να νοσήσετε και να ιαθείτε στο σπίτι αν έχετε ήπια συμπτώματα.

Ποιον να πρωτοπάρει το superpuma;
Συνέλθετε. Δεν είναι εκδρομή , είναι μια παγκόσμια περιπέτεια που γίνεται αγώνας δρόμου να μην εξελιχθεί σε τραγωδία.

Και σας ρωτάω, εμείς εδώ στη γραμμή που αντιμετωπίζουμε την υβριδική πολιορκία εν μέσω πανδημίας, από ένα εχθρικό και επιτιθέμενο πλήθος με άγνωστο ιατρικό ιστορικό, με ορισμένους εξ αυτών να εικονίζονται εμφανώς ταλαιπωρημένοι με χειρουργικές μάσκες και αποτελεί μια υγειονομική βόμβα διασποράς που δεν θα επιτρέψουμε να περάσει για το καλό όλων μας, πως λέτε να νιώθουμε που πήρατε τους δρόμους , τις παραλίες, τα βουνά, τις ηλιοθεραπείες, τα σούπερ μάρκετ, τις λαϊκές, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία σας από κρυολογήματα, εποχικές αλλεργίες και γρίπη συν τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων;
Δεν μας λείπει τίποτα στα σπίτια από τα βασικά αγαθά. Καθαρό πόσιμο νερό, ρεύμα, τηλεόραση, Ίντερνετ, φαγώσιμα.
Μείνετε στο σπίτι για να τελειώσει γρήγορα αυτή η περιπέτεια.

20.03.2020
Μιχάλης Αβέλλας

ΠΗΓΗ: Ilarissa.gr