Ο χάρτης με τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα- Τρία κρούσματα στη Πιερία

395

Την έκθεση στην οποία παρουσιάζονται αναλυτικά και συνολικά τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της λοίμωξης από το κορονοϊό στην Ελλάδα μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020 και ώρα 15:00, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 495 κρούσματα του θανατηφόρου ιού, εκ των οποίων τα 31 χθες, Παρασκευή. Από τα κρούσματα, 84 έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. Συνολικά 90 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 20 είναι διασωληνωμένοι, ενώ η μέση ηλικία των τελευταίων είναι πάνω από τα 72 έτη.

Από τα 495 κρούσματα, 213 έχουν καταγραφεί στην Αθήνα. Δεκαπέντε κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στην Ανατολική Αττική και δύο στη Δυτική Αττική. Επιπλέον 15 κρούσματα έχουν καταγραφεί στον Πειραιά. Στο λεκανοπέδιο εντοπίζεται το 50% των περιστατικών – 249.

Ακολουθεί η Ηλεία με 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα και η Καστοριά με 13. Στη Θεσσαλονίκη έχουν επιβεβαιωθεί 10 κρούσματα, στην Αχαϊα 9 και πέντε στην Ζάκυνθο. Τέσσερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Κοζάνη και άλλα τόσα στο Ηράκλειο Κρήτη.

Τρία κρούσματα έχει η Πιερία ενώ από δύο έχουν Έβρος, Ιωάννινα και Μεσσηνία. Εύβοια, Λάρισα, Λέσβος και Αρκαδία έχουν από ένα κρούσμα ενώ, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, διερευνώνται ακόμα 147 κρούσματα.