Κορωνοϊός: Το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο έφτασε στην Νέα Υόρκη

949
Το μεγαλύτερο νοσοκομείο /πλοίο στον κόσμο έφτασε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού, δήλωσαν αξιωματούχοι της πολιτείας και του πολεμικού ναυτικού.
Ένα πρώην πετρελαιοφόρο το οποίο έχει μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο για το πολεμικό ναυτικό της Αμερικής «επιστράτευσαν» οι διοικούντες της Πολιτείας της Νέας Υόρκης στις Η.Π.Α. Το USNS Comfort (πρώτη φωτογραφία) διαθέτει 1.000 κρεβάτια, 12 χειρουργεία και ζυγίζει περίπου 70.000 τόνους.
Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το πλοίο δεν θα δεχόταν ασθενείς, που έχουν νοσήσει από τον ιό. Η κλήση του αποσκοπούσε στην απελευθέρωση των νοσοκομειακών κλινών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης για την λήψη ασθενών που δεν πάσχουν από τον COVID-19. Όμως σύμφωνα με τo site του Πολεμικού Ναυτικού «USNI News», το οποίο επικαλείται δηλώσεις του Γραμματέα Άμυνας των Η.Π.Α Mark Esper, το Πεντάγωνο τελικά θα χρησιμοποιήσει το USNS Comfort (T-AH-20) και το μικρότερο USNS Mercy (T-AH-19 δεύτερη φωτογραφία) για ασθενείς με κοροναϊό. Η κίνηση αυτή γίνεται για να παρέχουν τα πλοία ανακούφιση στα παράκτια νοσοκομειακά κέντρα, ώστε τα νοσοκομεία να επικεντρωθούν σε ασθενείς με σοβαρά περιστατικά. Αυτό είναι ένα σημάδι του πόσο σοβαρή είναι η πανδημία και πόσο σοβαρή αναμένεται να γίνει η κατάσταση εκεί.
Υπάρχουν περισσότερα από 2.300 κρούσματα ασθενών με COVID-19 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο κυβερνήτης της Andrew Cuomo, ο οποίος πρόσθεσε πως προτεραιότητα της πολιτείας είναι η αύξηση των κλινών και των μονάδων ΜΕΘ. Τα 53.000 κρεβάτια της δεν επαρκούν για να καλύψουν την αναμενόμενη αιχμή των κρουσμάτων σε 45 ημέρες. Τα 1.000 νοσοκομειακά κρεβάτια του πλωτού νοσοκομείου Comfort θα βοηθήσουν στις προσπάθειες του κράτους, το πρόβλημα, όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι είναι η στελέχωση του πλοίου με γιατρούς. Βλέπετε το πλοίο είναι συνήθως αγκυροβολημένο στο Norfolk της Βιρτζίνια και δεν είναι στελεχωμένο όταν δεν χρησιμοποιείται.
Οι κρατικοί υπάλληλοι είναι τώρα επιφορτισμένοι με την εύρεση ιατρών και νοσηλευτών και θα επιστρατευτούν τόσο στρατιωτικά όσο και πολιτικά ιατρικά στελέχη σε μία στιγμή που το σύστημα υγείας της Αμερικής θα χρειαστεί την βοήθεια όλων. Πάντως για να μπορέσει να δουλέψει το USNS Comfort (T-AH-20) και να δεχθεί τους πρώτους ασθενείς θα χρειαστούν επίσης αρκετές ημέρες. Το πλωτό νοσοκομείο θα «δέσει» στη δυτική πλευρά του Μανχάταν, η οποία κανονικά είναι γεμάτη κρουαζιερόπλοια. Το μικρότερο πλοίο/νοσοκομείο USNS Mercy (T-AH-19) προς το παρόν αναμένει προσωπικό και οδηγίες πιθανόν για να ταξιδεύσει στην δυτική ακτή ή να μείνει ανατολικά ανάλογα με το πλήθος των περιστατικών.

 

newsauto.gr