Έκλεισε η Ιερά Μονή Σινά μέχρι τις 31 Μαρτίου

79
ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΙΝΑ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ) Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΦΘΟΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΙΝΔΥΕΥΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ .

Έκλεισε για τους επισκέπτες και προσκυνητές η Ιερά Μονή Σινά, μέχρι τις 31 Μαρτίου. Πρόκειται για ένα προσωρινό προληπτικό μέτρο που πήρε η Μοναστική Αδελφότητα της Αγίας Αικατερίνης για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού και το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα στις αρμόδιες αιγυπτιακές Αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο Δικαίος του μοναστηριού, αρχιμανδρίτης π. Συμεών, η εκκλησία της Ιεράς Μονής θα παραμείνει κλειστή για τους επισκέπτες μέχρι τις 31 Μαρτίου. Ωστόσο, οι μοναχοί θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν εντός του ναού όλες τις ιερές ακολουθίες, προσευχόμενοι υπέρ του κόσμου. Ανοιχτός παραμένει ο χώρος όπου βρίσκονται το πηγάδι του Μωυσή και η Αγία Βάτος.

“Ο Θεός να προστατεύει τον λαό της Αιγύπτου. Ο Θεός να προστατεύει τον Πρόεδρο της χώρας, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Σινά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ