Κορονοϊός: Έκτος θάνατος στη χώρα μας – Τρίτος στην Καστοριά

609

Για έκτο θάνατο από το νέο κορονοϊό στη χώρα μας κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, όπως μεταδίδει το skai.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 70χρονο. Σημειώνεται ότι η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο από τον κορονοϊό στην Καστοριά. Όπως μεταδίδει το fonitiskastorias.gr ο μεταστάς, με υποκείμενα νοσήματα εισήχθη προχθές στο Νοσοκομείο με την σύζυγό του  με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού και πυρετό και οι δυό τους, όπου και τους πάρθηκαν δείγματα για τον κορονοϊό. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο 70χρονος ωστόσο εξέπνευσε χθες, πριν βγει το δείγμα, το οποίο εστάλη σήμερα νωρίς το πρωί στο Νοσοκομείο Καστοριάς και το οποίο ήταν θετικό, ενώ αναμένεται το αποτέλεσμα του δείγματος της συζύγου του, η οποία νοσηλεύεται  στο Νοσοκομείο.

Ο 70χρονος διέμενε σε χωριό της Καστοριάς, όχι όμως σε ένα εξ αυτών της καραντίνας, αλλά σε κοντινό. Σε αυτό το πλαίσιο έχει σημάνει συναγερμός, καθώς υπάρχει μεγάλος φόβος για τη διασπορά του ιού.

Υπενθυμίζεται πως στο Νοσοκομείο Καστοριάς εργαζόταν ο 53χρονος μικροβιολόγος, ο οποίος εξέπνευσε στο νοσοκομείο Κοζάνης, προσβεβλημένος από κορονοϊό, ενώ και ένας 90χρονος από ένα από τα δύο χωριά που βρίσκονται σε καραντίνα, έφυγε από τη ζωή από τον ιό.

Με βάση τη χθεσινή επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στα 418. Από αυτά τα 64 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ συνολικά 79 ασθενείς νοσηλεύονται.

Συνολικά μέχρι χθες είχαν ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 δείγματα για την παρουσία του ιού. Δεκατέσσερις πολίτες έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Με βάση τα μαθηματικά μοντέλα ομάδας του ΕΚΠΑ, που έχουν ως βάση τους τα χαρακτηριστικά του ιού, τα σοβαρά περιστατικά και τους θανάτους, εκτιμάται ότι τα περιστατικά στην Ελλάδα ανέρχονται στα 2.000 με 3.000 στον πληθυσμό, αλλά με αρκετή αβεβαιότητα. “Περιμένουμε ακόμη περισσότερα κρούσματα και σταδιακά θα ανακοινώνουμε μόνο τα σοβαρά, όπως κάνουν όλες οι χώρες”, σημείωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

capital.gr