#Μένουμε_Σπίτι: 7 θρυλικές παραστάσεις για να δεις στο διαδίκτυο

336

Τα κινητά κλείνουν, τα φώτα χαμηλώνουν και η αυλαία πέφτει μπροστά από τον καναπέ μας

Το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης και ανεξάρτητοι Έλληνες δημιουργοί ανεβάζουν παραστάσεις στο διαδίκτυο για εμάς που #Μένουμε_σπίτι

Χτυπάει το κουδούνι. Και όμως, στην εξώπορτα δεν είναι κανείς. Ξαναχτυπά και οι κάλτσες σηκώνονται επιδέξια από τις πατούσες στις γάμπες. Το σανίδι είναι η αλήθεια ότι απαιτεί φτιασίδωμα. Τρίτο κουδούνι και τα φώτα στο σπίτι σβήνουν. Το play στο Youtube έχει πατηθεί και οι παραστάσεις που μπορούμε να δούμε στο διαδίκτυο ενώ #Μένουμε_σπίτι ξεκινούν.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο το ότι ο κόσμος του πολιτισμού και δη αυτός του θεάτρου, που υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα, κινητοποιήθηκε σχεδόν αμέσως μετά τη δύσκολη και στενάχωρη ανακοίνωση ότι ο κορωνοϊός βρίσκεται τώρα στην πρόζα διεκδικώντας –και κερδίζοντας– όλα τα φώτα και, αντίστοιχα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές που τον πολεμούν τα χειροκροτήματα.

Το Θέατρο Τέχνης ήταν αυτό που ανακοίνωσε ότι στην πλατφόρμα της σελίδας του θα μπορούμε πλέον να βλέπουμε στο διαδίκτυο παραστάσεις του ενώ #Μένουμε_σπίτι. Το ίδιο συνέβη και με το Εθνικό Θέατρο αλλά και με δημιουργούς που κοινοποίησαν στις σελίδες τους ότι έργα που καταχειροκροτήθηκαν και γνώρισαν μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό βρίσκονται πλέον διαθέσιμα και δωρεάν στο διαδίκτυο.

Πηγή