Ακυρώνεται ο διαγωνισμός της Eurovision

275

Στην ακύρωση του διαγωνισμού της Eurovision (που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ) προχώρησε σήμερα η διοργανώτρια αρχή της εκδήλωσης, EBU.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “τις τελευταίες εβδομάδες διερευνήσαμε πολλές εναλλακτικές επιλογές για να επιτραπεί στη διεξαγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision”.

Ωστόσο η αβεβαιότητα που προκαλείται από την εξάπλωση του κορονοϊού ανά την Ευρώπη και οι περιορισμοί που έχουν τεθεί από τις κυβερνήσεις των συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων και των ολλανδικών αρχών, σημαίνει ότι η European Broadcasting Union (EBU) έχει λάβει την δύσκολη απόφαση να μην συνεχίσει με τη διεξαγωγή της διαδικασίας όπως ήταν προγραμματισμένο.

“Η υγεία των καλλιτεχνών, του προσωπικού, των θαυμαστών και των επισκεπτών, καθώς και η κατάσταση στην Ολλανδία, στην Ευρώπη και παγκοσμίως, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της απόφασης”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ακόμη ότι “είμαστε πολύ υπερήφανοι που ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision έχει ενώσει τα ακροατήρια κάθε χρόνο, χωρίς διακοπή για τα τελευταία 64 χρόνια και είμαστε ιδιαίτερα στενοχωρημένοι που δεν θα λάβει χώρα φέτος τον Μάιο”.

capital.gr