“Θύμα” του κορονοϊού και το Euro 2020 – Αναβλήθηκε για το 2021

258

Την αναβολή του Ευρωπαϊκού Αθλήματος Ποδοσφαίρου που επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου έως και τις 12 Ιουλίου αποφάσισε η UEFA λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τη διοργάνωση να μετατίθεται για το 2021.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία έλαβε την απόφαση κατά την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη των 55 μελών της που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη νορβηγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να ανακοινώνει πρώτη την αναβολή του Euro 2020 για το επόμενο έτος, μέσω Twitter.

“Η UEFA αποφάσισε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αναβάλλεται για το 2021. Θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου του επόμενου έτους. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα”, έγραψε στο Twitter η νορβηγική ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος της σουηδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Karl-Erik Nilsson, επιβεβαίωσε την είδηση και σε επικοινωνία του με το Reuters.

Το τουρνουά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί φέτος από τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου σε πόλεις 12 χωρών σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, της Γλασκώβης και του Δουβλίνου. Το Γουέμπλεϊ επρόκειτο να φιλοξενήσει επτά αγώνες του Euro 2020, συμπεριλαμβανομένων των ημιτελικών και του τελικού.

Η αναβολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ήταν ευρέως αναμενόμενη, καθώς είχαν προηγηθεί ανάλογες αποφάσεις για εθνικά πρωταθλήματα αλλά και για το UEFA Champions League και το Europa League την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς αυξάνονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι απαγορεύσεις μαζικές συναθροίσεων σε όλη την Ευρώπη.

capital.gr