Κλείνουν έως και τις 30/4 όλα τα εποχικά τουριστικά καταλύματα

217

Στην απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας έως και τις 30/4/2020 προχωρά η κυβέρνηση δρομολογώντας άλλο ένα μέτρο για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Ειδικότερα, με σχετική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας και Εσωτερικών προβλέπεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας.

Ως προς τα ήδη λειτουργούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας τουριστικά καταλύματα του προηγούμενου εδαφίου, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23.3.2020 και διαρκεί έως και 30.4.2020.

ΣΕΤΕ: Επιβεβλημένη και ορθή κίνηση

“Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας, είναι μια επιβεβλημένη και ορθή κίνηση”, αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος σε συνέχεια της απόφασης για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας έως και τις 30.04.2020.

“Από την αρχή αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, έχουμε τονίσει ότι θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και σοβαροί, αποφασιστικοί και έτοιμοι για γενναίες αποφάσεις”, αναφέρει ο κ. Ρέτσος και προσθέτει: “Πάνω από όλα, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις δυσκολίες που προκύπτουν, να έχουμε αντανακλαστικά, να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και να προετοιμαζόμαστε μεθοδικά για την επόμενη ημέρα.

Ότι σήμερα φαίνεται σκληρό, αύριο μπορεί να είναι σωτήριο. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο ευθύνης.”

capital.gr