Με άποψη: Όλοι ενωμένοι

323

Του Ηλία Χρυσικού *

Με σταθερό ρυθμό αυξάνεται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες ο κατάλογος των πολιτών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό SARS-Cov-19 και έχουν εκδηλώσει τη νόσο Covid-19. Μια ζοφερή πραγματικότητα ζουν καθημερινά οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό επιχειρώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα στον φόβο και την ελπίδα.

Ο αγώνας που δίνουν οι Έλληνες νοσηλευτές/ες και γιατροί είναι πράγματι συγκλονιστικός, διότι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες, ιδιαίτερα στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις, αφού εξετάζουν καθημερινά δεκάδες ασθενείς που πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού ή είναι ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, το μεγάλο στοίχημα για το σύστημα υγείας είναι η αντιμετώπιση μιας μεγάλης έξαρσης, ιδίως σε σοβαρά περιστατικά της νόσου που θα χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Εργάζονται ασταμάτητα παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, και που την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή προσπαθώντας να τηρήσουν με ακρίβεια τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση.

Οι κάτοικοι και καταστηματάρχες, δυσκολεύονται να συνηθίσουν τη νέα πραγματικότητα που επέβαλε ο κορωνοϊός και οι άδειοι δρόμοι δεν θυμίζουν σε τίποτε την άλλοτε πλημμυρισμένη από κόσμο πόλη μας την Κατερίνη.

Κλείνοντας, θέλω να σας θυμίσω, ότι η υγεία είναι εκείνο το αγαθό, που η πολιτεία πρέπει να προσφέρει και ο πολίτης να απολαμβάνει και σ΄ αυτήν την ώρα της “μάχης” οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι με ατομική και συλλογική ευθύνη.

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 fm στο Ν. Πιερίας και αρθρογράφος στο pierianews.gr