Κατερίνη: Τα νέα μέτρα και η ζωή στην πόλη

1389
Η πόλη μας από το πρωί φαντάζει έρημη.
Από χθες η πόλη μπήκε σε κατάσταση περιορισμού των μετακινήσεων θεσπίζοντας το μέτρο του Υπουργείο Υγείας «Μένουμε Σπίτι».
Με υπουργική απόφαση:
Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα φροντιστήρια, οι παιδικοί σταθμοί είναι κλειστά.
Τα γήπεδα, τα γυμναστήρια αναστέλλουν την λειτουργία τους επ’ αόριστον.
Τα καταστήματα εστίασης κλείνουν και λειτουργούν μόνο τα καταστήματα που έχουν την υπηρεσία take away ή delivery. Οι εν λόγω υπηρεσίες θα ΠΡΕΠΕΙ να ανήκουν στο αντικείμενο εργασιών των καταστημάτων εστίασης, αλλιώς η χρήση αυτού του μέτρου είναι παράνομη.
Τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας.
Δεν βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών, βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσεως, έκτακτης ανάγκης, και λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία των ασθενέστερων και ευάλωτων πολιτών.
Τώρα, σε ότι αφορά στις εκκλησίες, ο καθεδρικός ναός της Θείας Ανάληψης πραγματοποίησε εχθές δυο ακολουθίες για τους Χαιρετισμούς. Η πρώτη ακολουθία πραγματοποιήθηκε στις 19:00 ενώ η δεύτερη στις 21:30.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Βαρνάβας Λεοντιάδης ολοκληρώνοντας την δεύτερη ακολουθία απευθύνθηκε στους λιγοστούς πιστούς στην εκκλησία ως εξής: “μου άρεσε μια ανάρτηση που διάβασα από έναν μητροπολίτη, να μένουμε σπίτι, αυτό θα σας πω και εγώ, μην μετακινείστε, μείνετε σπίτι σας“.
Επιπλέον ανέφερε ότι για τις υπόλοιπες ειδικές ακολουθίες θα πραγματοποιούνται 3 λειτουργίες με την πρώτη να λαμβάνει χώρα στις 07:30 το πρωί, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Αντίστοιχα η κάθε ενορία θα οργανώσει τις δικές τις.
Είμαστε υπεύθυνοι πολίτες, δεν πανικοβαλλόμαστε, περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της Πολιτείας.