Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις ΗΠΑ ο Τραμπ – αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ στη Ν. Υόρκη

403

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κήρυξε την Παρασκευή τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κρίση του κορονοϊού,  κάνοντας χρήση της Stafford Act για να μπορέσει να παράσχει ομοσπονδιακή βοήθεια μέσω πόρων στις Πολιτείες και τους δήμους.

Ο Τραμπ σημείωσε στο διάγγελμά του ότι θα απελευθερωθούν 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την παροχή στήριξης σε Αμερικανούς που έχουν πληγεί από την επιδημία του COVID-19, τα οποία καθίστανται διαθέσιμα σε Πολιτείες για την καταπολέμηση του ιού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι αναμένει να διατεθούν 1,4 εκατομμύρια κιτ ιατρικών δοκιμών για τον κορονοϊό εντός μιας εβδομάδας και συνολικά 5 εκατομμύρια κιτ κατά τον επόμενο μήνα. Ωστόσο δήλωσε ότι αμφιβάλλει ότι η χώρα θα “χρειαστεί κοντά στα” 5 εκατομμύρια κιτ.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου προέτρεψε τον κόσμο να μην πανικοβληθεί και να κάνουν εξετάσεις μόνο όσοι παρουσιάζουν συγκεκριμένα συμπτώματα της νόσου.

Ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, προειδοποίησε στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ότι “θα υπάρξουν πολλά περισσότερα κρούσματα κορονοϊού” τις προσεχείς εβδομάδες. Εξάλλου και ο Τραμπ τόνισε πως ”οι επόμενες οχτώ εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες”.

Εξάλλου νωρίτερα, τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν καταγραφεί 1.678 κρούσματα του νέου κορονοϊού, μια αύξηση 414 κρουσμάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό τους, κι ότι ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο ανέβηκε στους 41 (+5). Τα CDC επεσήμαναν ότι κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 46 πολιτείες των ΗΠΑ.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ενισχύονται οι αρμοδιότητες του υπουργού Υγείας και Ανθρωπίνου Δυναμικού Alex Azar, δίνοντάς του την εξουσία να μπορεί να παρακάμψει αρκετούς κανόνες που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο τα νοσοκομεία υποδέχονται ασθενείς και για το διάστημα παραμονής τους.

Οι γερουσιαστές των Δημοκρατικών, σημειώνεται πως πίεζαν εδώ και μέρες τον  Τραμπ να κάνει χρήση της Stafford Act ώστε να “απελευθερώσει” πόρους προς τις Πολιτείες στο πλαίσιο του Ταμείου Ανακούφισης από Καταστροφές.

Αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ στη Ν. Υόρκη

Εν τω μεταξύ τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ στην πόλη της Νέας Υόρκης φανερώνουν τον πανικό των κατοίκων της πόλης.

Όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr τα ράφια μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις ΗΠΑ ο Τραμπ - αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ στη Ν. Υόρκη

Νέα Υόρκη άδεια σμ 03/2020

Νέα Υόρκη άδεια σμ 03/2020Νέα Υόρκη άδεια σμ 03/2020Νέα Υόρκη άδεια σμ 03/2020

Νέα Υόρκη άδεια σμ 03/2020Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο κήρυξε την πόλη χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης απαγόρευσε από χθες τα μεσάνυχτα όλες τις συναθροίσεις άνω των 500 ανθρώπων, προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση της επιδημίας. Θέατρα του Μπρόντγουεϊ από χθες το βράδυ αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολά.

capital.gr