ΝΟΔΕ Πιερίας – Τομέας Υγείας

266

O ΣΥΡΙΖΑ – Τομέας Υγείας Πιερίας, με ανακοίνωσή του, ανερυθρίαστα και υποκριτικά μέμφεται την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στην υγεία και επικεντρώνει την κριτική του στο Νοσοκομείο Κατερίνης.  Αυτοί που επί 4 και πλέον χρόνια τελμάτωσαν τη δημόσια υγεία, χωρίς σχέδιο και χωρίς προσανατολισμό με ιδεοληπτικές εμμονές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την λειτουργία του Νοσοκομείου Κατερίνης. Ξεχνούν ότι ειδικά στην Πιερία η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε ποσοστό 47,5 % και διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ 25 ποσοστιαίες μονάδες αποδοκιμάζοντας έτσι η κοινωνία την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και στο τομέα της υγείας.

Ας θυμηθούμε όμως:

► Η αποσύνθεση που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια και στην υγεία, είναι χωρίς προηγούμενο.

Παραλάβαμε νομοθετημένες αυξήσεις μέχρι 10% στα φάρμακα. Και επίσης, κανένα δελτίο τιμών φαρμάκων για τον τελευταίο 1,5 χρόνο:  Νομοθετήσαμε τη μηδενική αύξηση στις τιμές των φαρμάκων για το 2020 και αντιθέτως μειώσεις μέχρι 7% για πολλά από αυτά.  Εκδώσαμε άμεσα δελτίο τιμών φαρμάκων το οποίο και ανακοινώθηκε, με συνολικό όφελος 180 εκατομμύρια για το κράτος και την πολιτεία και 50 εκατομμύρια ευρώ μείωσης της συμμετοχής των ασφαλισμένων και των πολιτών στα φάρμακα αυτά.

► Παραλάβαμε Νοσοκομεία και δομές υγείας με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το απόλυτο χάος. Προκηρυγμένες θέσεις χωρίς να γίνει η διαδικασία επιλογής. Τους τελευταίους μήνες ολοκληρώθηκαν με ταχείς ρυθμούς οι επιλογές και προκηρύχθηκαν 947 νέες θέσεις ιατρικού προσωπικού με διαδικασίες πλέον ψηφιακής πλατφόρμας για την απάλειψη του χαρτοβασιλείου.

Διορίσθηκαν ήδη  175 ιατροί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων μας. Επιπλέον προκηρύχθηκαν 1.300 θέσεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, 50 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, δρομολογήθηκε η  πρόσληψη 950 μονίμων ιατρών.  Μετά από πολλά – πολλά χρόνια, από το 2012, συμφωνήσαμε με τον ΠΙΣ και υπογράφουν συμβάσεις έργου με τον ΕΟΠΥΥ 800 νέοι γιατροί όλων των ειδικοτήτων που έχουν πάρει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μετά το 2012 προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Και ακολουθούν και 1.500 ειδικευόμενοι νοσηλευτές.  Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις με τους 4.000 εργαζομένους στα νοσοκομεία μας μέσα από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

► Παραλάβαμε Νοσοκομεία με τεράστιες οφειλές προς τρίτους, προμηθευτές κλπ.