Κορωναϊός: Τα πρώτα ευχάριστα νέα – πάνω από 62.000 άνθρωποι που νόσησαν, έγιναν καλά!

1121
Male chemist hand in blue protective gloves hold test tube closeup background

Καθώς ο κορωναϊός διευρύνει το άγγιγμα του σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι να είναι κάποιος αισιόδοξος για την πορεία της επιδημίας και τον περιορισμό του ιού.

Πάνω από 62.000 άνθρωποι ανέκαμψαν από τον κορωναϊό από την έναρξη της επιδημίας το Δεκέμβριο του 2019, όπως ανέφερε χθες το Associated Press. Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν πάνω από 110.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του ιού σε 115 χώρες, με περισσότερους από 4.200 θανάτους που οφείλονται σε αυτόν.

Πάνω από το 70% ανέκαμψε στην Κίνα

Τουλάχιστον 59.000 άνθρωποι στην ηπειρωτική Κίνα έχουν ανακάμψει από την ασθένεια, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, ενώ οι θάνατοι υπολογίζονται στους 3.024. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ανέφερε την Τρίτη ότι το 70% των μολυσμένων με τον ιό στην Κίνα είχαν ανακάμψει. Η Κίνα έχει καταγεγραμμένες συνολικά 80.754 περιπτώσεις, ενώ σχεδόν 60.000 έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία και 17.721 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Η Κίνα (αλλά και ο υπόλοιπος πλανήτης) όμως μπορεί να αισθάνεται αισιόδοξη για το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες έχουν διαγνωστεί μόλις 19 νέα κρούσματα, το χαμηλότερο νούμερο από την αρχή της εκδήλωσης του ιού στις 20 Ιανουαρίου. Όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα, το ένα από τα 16 νέα νοσοκομεία που φτιάχτηκαν για να αντιμετωπίσουν τον ιό, έκλεισε λόγω “έλλειψης” ασθενών.

Η ίδια εικόνα δείχνει όμως να υπάρχει και εκτός Κίνας, με τη Νότια Κορέα, το δεύτερο κράτος σε αριθμό κρουσμάτων να καταγράφει χθες 47 ιάσιμες περιπτώσεις, τον μεγαλύτερο αριθμό ιάσιμων περιστατικών που έχει δει η χώρα μέσα σε μία μέρα. Συνολικά στην Νότια Κορέα έχουν πάρει εξιτήριο 88 άτομα μέχρι στιγμής.