Kάποιοι στην πόλη “κοιμούνται”

401

Του Ηλία Χρυσικού*

Είμαι αρκετά ενοχλημένος με τη συμπεριφορά κάποιων πολιτών στην πόλη μου.

Ο λόγος, η ανευθυνότητα που επιδεικνύουν στα μέτρα κατά του κορωναϊού, ειδικά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όταν, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, καλούνται για επαγρύπνηση και ετοιμότητα, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των υπευθύνων των επιχειρήσεων για τα μέτρα προστασίας, δυστυχώς, κάποιοι στην πόλη “κοιμούνται” και δεν έχουν καταλάβει τι έρχεται…

Όταν, ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, έχει αποστείλει εγκύκλιο σημειώνοντας την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων, αλλά και τις ποινικές ευθύνες που έχουν όσοι ανεύθυνα τις παραβιάζουν, καλούμαστε να είμαστε από την ασφαλή πλευρά, να μείνουμε στα σπίτια μας και ας γκρινιάζουν τα παιδιά μας.

Όταν ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των θεάτρων, των κινηματογράφων, των γυμναστηρίων, των παιδότοπων, καθώς και των κέντρων διασκέδασης για 15 μέρες, η προσωπική μου άποψη είναι, ότι αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγες μέρες θα δούμε εικόνες όπως της Ιταλίας.

Όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πανδημία και δεν είναι αστεία υπόθεση. Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να επιδείξουμε ατομική ευθύνη και να σεβαστούμε τους συνανθρώπους μας.

Ο κορωνοϊός, μας αφορά όλους και πρέπει όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να μειώσουμε τη διασπορά του. Είναι υποχρέωση όλων ημών και υμών να προστατευτούμε εμείς, αλλά και να προστατέψουμε και τους πιο ευάλωτους.

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 fm στο Ν. Πιερίας και αρθρογράφος στο pierianews.gr