Η ενίσχυση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών συζητήθηκε μεταξύ του Μ. Βορίδη με παραγωγικούς φορείς της Πιερίας

263

Η ενίσχυση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών μέσω της ανάδειξης της ιδιαίτερης ποιότητας των ελληνικών ποικιλιών καπνού συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με εκπροσώπους Αγροτικών Συνεταιρισμών και παραγωγούς του νομού Πιερίας.
Οι δυο πλευρές μίλησαν επίσης για την περαιτέρω προώθηση των ελληνικών ακτινιδίων και των κερασιών, καθώς και για γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες του νομού μεταξύ των οποίων τα μέτρα για την αντιχαλαζική προστασία, το καθεστώς των εργατών γης και τους τρόπους διεύρυνσης της σποροπαραγωγής.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού ορεινών Πιερίας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής Εκλεκτών Καπνών, Οπωροκηπευτικών, Κτηνοτροφικών και Καινοτόμων Καλλιεργειών Ολύμπου Βροντούς (ΣΠΕΚΟ), του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας, του Α.Κ.Σ. Λόφου Μηλιάς, της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ράχης Πιερίας «Ο ‘Αγιος Λουκάς», της Ομάδας Παραγωγών ΖΕΥΣ Ακτινίδια Α.Ε. και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σφενδάμης.
Τέλος, το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν οι βουλευτές Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Ξενοφώντας Μπαραλιάκος, ‘Αννη Μάνη Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ