Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο ΚATERINI RUN 2020 (ΦΩΤΟ)

750

Την Κυριακή 08 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκε o Ημιμαραθώνιος με την επωνυμία “KATERINI RUN 2020”. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές γιορτές της Πιερίας, η οποία προάγει τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» και της «ευγενούς άμιλλας», και προσφέρει κίνητρα στους νέους και στα παιδιά, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε δημιουργικές και όμορφες δράσεις.

Σε αυτή τη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή συμμετείχαν 1.250 άτομα όλων των ηλικιών, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Πλήθος αθλητών, μουσικά σχήματα και δεκάδες εθελοντές έδωσαν πνοή και χρώμα σε αυτή την τόσο όμορφη διοργάνωση.

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», ο Δήμος Κατερίνης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων διοργάνωσαν τον Ημιμαραθώνιο.

Το σημείο εκκίνησης και λήξης του αγώνα, ήταν η πλατεία Ελευθερίας. Η διαδρομή που ακολούθησαν οι δρομείς περιελάμβανε τον οικισμό του Σιδηροδρομικού Σταθμού, της Ολυμπιακής Ακτής, καθώς και τις κοινότητες της Παραλίας, της Καλλιθέας και της Περίστασης. Οι δρομείς καθ’ όλη τη διαδρομή του αγώνα είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν το πλούσιο φυσικό τοπίο της περιοχής, το οποίο συνδύαζε αρμονικά τη φυσική ομορφιά του δεσποτικού Ολύμπου, τα πανέμορφα Πιέρια όρη, αλλά και τη θαλασσινή αύρα της Παραλιακής ζώνης.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας και το τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. κάλυψαν υγειονομικά τον Ημιμαραθώνιο. Η Διασωστική ομάδα διέθεσε 25 συνολικά διασώστες, δημιουργώντας 11 υγειονομικές βάσεις, καθώς και έναν εποχούμενο, ο οποίος επέβλεπε κατά μήκος της διαδρομής τους αθλητές. Για ακόμη μια φορά η Διασωστική Ομάδα συνεργάστηκε αρμονικά με όλους τους παρευρισκόμενους φορείς, όπως την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, τη Λέσχη Αναβατών Μοτοσυκλέτας Chopper Κατερίνης (Chopper Riders Club), καθώς και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, στον οποίο μάλιστα, εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες. Η άμεση ενημέρωση που μας παρείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Ημιμαραθώνιου, συνέβαλε στην ομαλή έκβαση αυτής της τόσο όμορφης αθλητικής εκδήλωσης.

Σύμφωνα με τον Μ. Αλέξανδρο «Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει». Για τον λόγο αυτό η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της αθλητικής εκδήλωσης, σε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, αλλά κυριότερα στους ίδιους τους δρομείς.