Δήμος Κατερίνης: Έκκληση στους δημότες να επισκέπτονται τις Δημοτικές υπηρεσίες μόνο για τις απολύτως απαραίτητες υποθέσεις

477

Τοποθέτηση υαλοπινάκων ασφαλείας στα γκισέ των οικονομικών – διοικητικών υπηρεσιών

Ο Δήμος Κατερίνης με υπευθυνότητα και με τη δέουσα σοβαρότητα εφαρμόζει απαρέγκλιτα από την πρώτη στιγμή, όλα τα έκτακτα προληπτικά μέτρα που εξήγγειλαν τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνιστά στους δημότες να επισκέπτονται με σύνεση και μόνο για τις απολύτως απαραίτητες και επείγουσες υποθέσεις τους, τόσο τις υπηρεσίες του Δήμου, όσο και γενικότερα τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Επιπλέον, οι δημότες που προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου, για λόγους αποφυγής συνωστισμού και μη συσσώρευσης κοινού σε κλειστούς και μικρούς χώρους, παρακαλούνται θερμά να λαμβάνουν υπόψη τις οδηγίες του αρμόδιου υπαλλήλου στην είσοδο της κάθε Υπηρεσίας. Σχετικές αναλυτικές οδηγίες είναι αναρτημένες στους πίνακες ανακοινώσεων των υπηρεσιών.

Τοποθέτηση υαλοπινάκων ασφαλείας στα γκισέ των οικονομικών – διοικητικών υπηρεσιών

Ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων στις οικονομικές – διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, που αφορά την ασφάλεια και την υγεία του προσωπικού ως προς όλες τις πτυχές της εργασίας του, ικανοποιήθηκε από τη νέα διοίκηση του Δήμου. Ο λόγος για την τοποθέτηση προστατευτικού χωρίσματος επί των πάγκων συναλλαγής κοινού (γκισέ τμημάτων), με άνοιγμα στο κάτω μέρος.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη παρέμβαση εξασφαλίζει τον σαφή διαχωρισμό χώρου αναμονής των πολιτών με το χώρο εργασίας των υπαλλήλων. Θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα που επί σειρά ετών διατύπωνε ο σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων εξέφρασε ο πρόεδρος Χρήστος Κομπατσιάρης και το Δ.Σ. του συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Πιερίας.

Ο Δήμος Κατερίνης καλεί τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένοι, παιδιά, άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις) να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τις επισκέψεις τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, επιλέγοντας να παραμένουν εντός της οικίας τους.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κώστας ΚουκοδήμοςΚαλούμε τους δημότες να λειτουργούν με σύνεση και ψυχραιμία. Είναι πολύ σημαντικό να επιδείξουμε υπεύθυνη στάση σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης. Οι ανάγκες επιβάλλουν όλοι να λαμβάνουμε μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας».

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού ενημερώνει για τον τηλεφωνικό αριθμό 1135, στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για κάθε σχετική με τον κορωνοϊό πληροφορία.

Τέλος, ενημερώνονται οι δημότες, ότι, όσο η επιδημία εξελίσσεται οι οδηγίες και τα μέτρα πρόληψης ενδέχεται να τροποποιηθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις και αποφάσεις της Κυβέρνησης και των αρμόδιων επιστημονικών φορέων. Συνεχής ροή ενημέρωσης για ό, τι νεότερο προκύπτει σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου www.katerini.gr.