Κορωνοϊός: Δίχως μάσκες, γάντια η ΕΛ.ΑΣ.

240

Ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, όπως ιατρικές μάσκες και γάντια φέρεται να αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ., παρά το γεγονός ότι τα στελέχη της είναι πιθανό να κληθούν το αμέσως επόμενο διάστημα να μετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το θέμα επεσήμανε μιλώντας χθες στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπ. Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι το αρμόδιο υπ. Υγείας απαντώντας σε σχετικό αίτημα δήλωσε αδυναμία να παράσχει στην ΕΛ.ΑΣ. ιατρικές μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ.ά.

«Πώς οι αστυνομικοί θα παράσχουν συνδρομή εάν τους ζητηθεί, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα υλικά για την αυτοπροστασία τους;» διερωτήθηκε το στέλεχος της Κατεχάκη.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ένα εικοσιτετράωρο μετά την ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, με την οποία κατήγγειλε ότι δεν έχει εκδοθεί πρωτόκολλο ενεργειών για τους αστυνομικούς σε περίπτωση που ασθενήσουν, το Αρχηγείο εξέδωσε διευκρινιστικά έγγραφα, παρέχοντας απαντήσεις σε μία σειρά από ερωτήματα που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό. 

Πηγή: kathimerini.gr