Ιταλία – Κορωνοϊός: Η κυβέρνηση διαθέτει 25 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης

216

H Ιταλία θα αυξήσει τα έξοδα προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία να αντέξει τον αντίκτυπο της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, διαθέτοντας 25 δισεκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπίσει την συνεχώς αυξανόμενη κρίση, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργικό συμβούλιο είπε ότι θα χρειαστεί μόλις 7.5 δις αλλά από τότε, η κρισιμότητα της κατάστασης κλιμακώθηκε δραματικά και ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα, παγώνοντας τις οικονομικές δραστηριότητες σε μία χώρα που ήδη «φλέρταρε» με την ύφεση.

Ο Κόντε έχει ήδη προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις, αφότου η βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας ζήτησε από όλα τα μαγαζιά να κλείσουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς να σταματήσουν.

Στο μεταξύ, η θορυβώδης ζωντάνια της Ρώμης έχει μετατραπεί σε ψίθυρο και οι αρχές που περιπολούν κρατούν τους ανθρώπους τον έναν μακριά από τον άλλον στις καφετέριες, καθώς η χώρα μάχεται να περιορίσει την εξάπλωση του ιού και να αποφύγει να γίνει το επόμενο επίκεντρο της ασθένειας, την ώρα που η Κίνα επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα.

Υπενθυμίζεται, ότι τα περιστατικά στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τα 10.000, συνολικό αριθμό που ξεπερνάει μόνο η Κίνα, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε την Τρίτη από 463 στους 631, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές πολιτικής προστασίας.

Πηγή: kathimerini.gr