Εργασία εξ’ αποστάσεως με τη μέθοδο Smart Working στην British American Tobacco Hellas

198

Τη μέθοδο Smart Working θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas, προκειμένου να μπορούν να εργάζονται εξ’αποστάσεως για μία ημέρα κάθε εβδομάδα, στο πλαίσιο των περιορισμών που έχουν τεθεί για έλεγχο της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Smart Working «δεν συνεπάγεται καμία μισθολογική αλλαγή, γίνεται παράλληλα με τις ετήσιες αυξήσεις στις αποδοχές που παρέχει η British American Tobacco Hellas στους ανθρώπους της». 

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η εταιρεία έχει στόχο να «διευκολύνει τους ανθρώπους της στην ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, που είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περιόδους κρίσεων όπως η τωρινή με την έξαρση του κορωνοϊού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

H British American Tobacco Hellas, στο πλαίσιο της πολιτικής της για καινοτόμες πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού προς όφελος των εργαζομένων και των οικογενειών τους, ανακοίνωσε στους ανθρώπους της ότι από σήμερα και για την επόμενη περίοδο, στο πλαίσιο της δυνατότητας που τους έχει δοθεί να επιλέγουν μια ημέρα κάθε εβδομάδα για εργασία από το σπίτι ή από όπου αλλού επιθυμεί ο κάθε εργαζόμενος, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη μέθοδο αυτή (Smart Working) ακόμα και καθημερινά εφόσον το επιθυμούν λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί από την έξαρση του κορωνοϊού.

Η επιλογή για εργασία από το σπίτι ή από όπου αλλού επιθυμεί ο κάθε εργαζόμενος (Smart Working), δεν συνεπάγεται καμία μισθολογική αλλαγή, γίνεται παράλληλα με τις ετήσιες αυξήσεις στις αποδοχές που παρέχει η British American Tobacco Hellas στους ανθρώπους της, και έρχεται να προστεθεί και να ενισχύσει τις υπόλοιπες παροχές της εταιρείας προς τους εργαζόμενους της, όπως ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα, συνταξιοδοτικό πλάνο, παροχή φαγητού κ.λπ.

Οι εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas, στο πλαίσιο της νέας  πρακτικής που ξεκίνησε πρόσφατα, έχουν την δυνατότητα κάθε εβδομάδα να επιλέγουν οποιαδήποτε ημέρα επιθυμούν για να εργαστούν από το σπίτι τους ή από οπουδήποτε αλλού, με βάση σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που τους παρέχει η εταιρεία και δίνει την επιλογή τηλεργασίας και παράλληλης συνομιλίας όπου αυτή χρειάζεται, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα χώρο εργασίας χωρίς την απαραίτητη παρουσία στο γραφείο. Παράλληλα, όσοι εργαζόμενοι απασχολούνται σε χώρους εκτός γραφείων έχουν την δυνατότητα, όποτε χρειάζεται, για ευέλικτο ωράριο εργασίας.

Με το νέο σύστημα, που αρχικά δοκιμάστηκε πιλοτικά για 3 μήνες και έτυχε της καθολικής αποδοχής όλων των εργαζομένων, η εταιρεία διευκολύνει τους ανθρώπους της στην ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, που είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περιόδους κρίσεων όπως η τωρινή με την έξαρση του κορωνοϊού. Παράλληλα, δεδομένου ότι πρόκειται για μια μόνιμη παροχή προς τους εργαζόμενους, συμβάλλει στις προσπάθειες για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με τον σημαντικό περιορισμό των μετακινήσεων.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει λάβει 15 διακρίσεις για το εργασιακό της περιβάλλον, προσφέροντας σημαντικές παροχές προς τους εργαζομένους της και μπόνους, ενώ εκατοντάδες ώρες προγραμμάτων εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης συμβάλλουν στη διαρκή εξέλιξή τους.

Παράλληλα, ο Όμιλος της British American Tobacco επενδύει σημαντικά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία μέσα από την στρατηγική μετασχηματισμού της αγοράς καπνού. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες πανευρωπαϊκά, όπου ο Όμιλος διαθέτει τη γκάμα των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς δυνητικά μειωμένου κινδύνου (θερμαινόμενο προϊόν glo και προϊόν ατμίσματος Vype), δημιουργώντας σημαντικά οφέλη για το λιανεμπόριο και τους εργαζομένους της.

Σχετικά με την British American Tobacco Hellas

Η British American Tobacco Hellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά προϊόντων καπνού και προϊόντων Επόμενης Γενιάς με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο που λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια, απασχολεί 55.000 εργαζομένους και διαθέτει γκάμα με περισσότερα από 200 εμπορικά σήματα που διανέμονται σε πάνω από 200 αγορές.

Πηγή: kathimerini.gr