Ζέρβας: “Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη μετατροπή της πατρίδας μας σε αποθήκη ψυχών”

167

Η κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, να χαρακτηρίζει εξαιρετικά σημαντική την απόφαση που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, να αποτρέψει “την είσοδο σε χιλιάδες μετανάστες μαζικά από τα χερσαία σύνορα της”.

“Το ζήτημα, έτσι όπως εξελίχθηκε, μετατράπηκε σε ζήτημα εθνικής ασφάλειας” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, επισημαίνοντας πως “η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι χώρα και όχι χώρος” και πως “έχει σύνορα, έχει διαδικασίες, έχει ικανές ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας, που μπορούν να διαφυλάξουν την ακεραιότητά της και να διατηρήσουν την κοινωνική ειρήνη”.

Συμπλήρωσε δε, πως “η Ελλάδα και οι Έλληνες, δεν απώλεσαν ξαφνικά, ούτε τα ανθρωπιστικά τους αισθήματα, ούτε μετατράπηκαν εν μία νυκτί σε εξαγριωμένο όχλο. Ήμασταν και παραμένουμε συντεταγμένη πολιτεία, κράτος δικαίου που σεβόμαστε όλες τις διεθνείς συνθήκες και υποχρεώσεις της χώρας, το οποίο απαιτούμε όμως από όλους”.

“Αυτό που δεν μπορούμε να αποδεχτούμε είναι τη μετατροπή της πατρίδας μας σε μία ζώνη – αποθήκη ψυχών, δεν μπορούμε να ανεχθούμε τα δια της εργαλειοποίησης των ανθρώπων που συνωστίζονται στα σύνορά μας, σχέδια αποσταθεροποίησης”, είπε ο δήμαρχος.

Στα όσα συμβαίνουν στην ελληνοτουρκική μεθόριο αναφέρθηκαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο Βασίλης Γάκης, δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”, υποστήριξε πως “ανθρώπινες ψυχές χρησιμοποιούνται και είναι όμηροι ενός μεγαλομανούς ηγέτη της γείτονας χώρας”, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛΑΣ και των ενόπλων δυνάμεων αλλά και για τους κατοίκους του Εβρου.

Ο Γιώργος Ορφανός, εκ μέρους της παράταξης “Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον” είπε πως “η χώρα δέχεται επίθεση”, προσθέτοντας πως “όλοι μας έχουμε την υποχρέωση στις οικογένειες μας, στην πατρίδα και τη χώρα μας να την προστατεύσουμε”.

Σχέδιο ψηφίσματος για το προσφυγικό, τις εξελίξεις στον Έβρο και τα νησιά κατέθεσε στο προεδρείο η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”, με τον επικεφαλής της, Σωτήρη Ζαριαννόπουλο, να αναφέρει πως ευθύνη γι αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, έχει, τόσο η προηγούμενη, όσο και η νυν κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ