Κατασχέθηκε πάνω από ένας τόνος χασίς μέσα από τροχόσπιτο

238

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 32χρονο Ιταλός και μία 27χρονη ομοεθνής του, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε από την Αλβανία, μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης με σκοπό τη διακίνησή της στην Ελλάδα, την Τουρκία και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία η Αστυνομία παρακολουθούσε από την Ηγουμενίτσα τροχόσπιτο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι των Ιταλών, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

  • ένας τόνος και 145 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
  • τέσσερα κιλά και 68 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
  • 916 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (λάδι).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες εισήγαγαν τη συγκεκριμένη ποσότητα μέσω του διασυνοριακού σταθμού στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας.

Όπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης της υπόθεσης από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη και τον επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών Σπύρο Τσαρδάκα, υπολογίζεται ότι τα έσοδα της οργάνωσης, μόνο από τη συγκεκριμένη μεταφορά, θα ξεπερνούσαν το ποσό του 1.730.000 ευρώ. Επίσης, έχει πιστοποιηθεί σε αυτό το μεγάλο κύκλωμα και η δράση ενός Βόσνιου.

Δείτε το βίντεο:

newsbeast.gr