Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για κορονοϊό: Θα κάνουμε ό,τι συνιστούν οι υγειονομικές αρχές

288

Σε άλλο μήκος κύματος από την Ιερά Σύνοδο

Σε πλήρη αντίθεση με την ελληνική εκκλησία έρχεται η ανακοίνωση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής για τον κορονοϊό η οποία φέρει την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου, Ελπιδοφόρου.

Σε σχετικό κείμενο που δημοσιεύτηκε και στο επίσημο site της αμερικανικής ορθόδοξης εκκλησίας, αναφέρεται ότι «συμβουλεύουμε όλους αυτούς που δεν αισθάνονται καλά να απέχουν από τις λειτουργίες μέχρι να πάρουν οριστική διάγνωση στα χέρια τους. Η τήρηση των βασικών βημάτων προφύλαξης όπως συνίσταται από τις υγειονομικές αρχές δεν είναι απλώς λογική αλλά και συνετή. Στην πραγματικότητα είναι μία πράξης αγάπης».

«Οι κληρικοί αλλά και οι λαϊκοί θα πρέπει είναι απολύτως προσεκτικοί και να ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές όπως σχολιαστικό πλύσιμο χεριών και καθαρισμό αντικειμένων και χώρων. Οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να αποφεύγουν από το να παρακολουθούν εκκλησιαστικές υπηρεσίες όσο διαρκεί η κρίση» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Η επιστήμη και ο λόγος που μας δόθηκε από το θεό απαιτούν να χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την οικογένειά μας από την ασθένεια. Να αποφύγουμε να γίνουν οι εκκλησίες εστίες μετάδοσης της νόσου» καταλήγει το κείμενο.

Πηγή