ΑΠΘ: Ποιες λειτουργίες αναστέλλονται – Διευκρινίσεις για τη σίτιση φοιτητών

177

Την αναστολή των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν οι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, μετά τις σχετικές οδηγίες του υπουργείου Υγείας, ως μέτρο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα αναστέλλονται:

-Οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές λειτουργίες οι οποίες απαιτούν φυσική παρουσία

-Η λειτουργία των βιβλιοθηκών, των αναγνωστηρίων, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών,  των φοιτητικών εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και γενικά κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στο ΑΠΘ

Επιπλέον, αναστέλλονται όλες οι τελετές, ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια και οι πάσης φύσεως εκδηλώσεις, όπως είχε αποφασιστεί ήδη.
Από την παραπάνω προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται:

– Οι διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των συλλογικών οργάνων (όπως γενική συνέλευση τομέα, τμήματος κλπ)

-Οι ερευνητικές δραστηριότητες (συμπεριλαμβανομένου του ΚΕΔΕΚ)

-Η λειτουργία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ)

-Η λειτουργία των φοιτητικών εστιών για τη στέγαση των φοιτητών

Σε ό,τι αφορά τη σίτιση των φοιτητών διευκρινίζεται ότι το φαγητό θα διανέμεται σε πακέτο σε συγκεκριμένα σημεία της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης, με συνεχή ροή από τις 11.00 έως τις 20.00.
Εργαζόμενοι στο Αριστοτέλειο που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, μετά από έγκριση της ιατρού εργασίας (2310 995569), μπορούν να αιτηθούν του μέτρου της κατ΄οίκον εργασίας.

Για τους γονείς που θα παραμείνουν στο σπίτι για τη φύλαξη των παιδιών θα υπάρξει ειδική μέριμνα όσον αφορά την απουσία από την εργασία τους. Για το συγκεκριμένο μέτρο θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ συστήσουν σε όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, πιστή τήρηση των μέτρων ατομικής πρόληψης και υγιεινής, με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πάντα με βαθύ αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.
 

Πηγή: kathimerini.gr