Λαρισαίος αστυνομικός από τα σύνορα εμψυχώνει και συγκινεί: Ο Έβρος δεν πέφτει! (ΦΩΤΟ)

753

Πετροπόλεμος, χημικά, περιπολίες μέρα νύχτα, ένταση! Μέσα σε αυτό το κλίμα στις Καστανιές του Έβρου, αστυνομικοί απ’ όλη την Ελλάδα συνεισφέρουν χωρίς να υπολογίζουν ωράρια, κρύο, οικογένειες που έχουν αφήσει πίσω…

Ο Λαρισαίος αστυνομικός Σίμος Γιοβάνης μας μεταφέρει μέσα από την σελίδα του στο Facebook, το κλίμα από τα σύνορα, εκεί όπου δεν υπάρχει πλέον διαχωρισμός ημέρας και νύχτας.

“Είμαστε εδώ όλοι, Αστυνομία, Στρατός, πολίτες δίπλα μας να βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν, με τροφή, νερό και ηθική υποστήριξη, παλεύουμε και αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους.”

“Είτε μέρα, είτε νύχτα, είτε βρέχει και χιονίζει, όσο και να είναι το κρύο, η αγκαλιά της πατρίδας σε κάνει να τα προσπερνάς όλα. Είναι οι οικογένειες που έχουμε πίσω, είναι οι φίλοι, οι γνωστοί, όσοι μας αγαπάνε, όσοι μας μισούν, όλοι μηδενός εξαιρουμένου. Είσαστε όλοι εσείς, που εμείς τα Σώματα Ασφαλείας ορκιστήκαμε να προστατεύουμε.
Το Έθνος μας μέσα σε μία μόλις ημέρα έδειξε ότι τίποτα δεν χάθηκε, η φλόγα για την πατρίδα φούντωσε, όλοι μαζί μια γροθιά. Δεν είμαστε μόνο εμείς εδώ στα σύνορα, είσαστε όλοι σας εδώ. Μέσα από την αγάπη, την σκέψη και τις ευχές σας, παίρνουμε δύναμη. Σας ευχαριστούμε όλους!”

Η εικόνα ίσως περιέχει: αυτοκίνητο, νύχτα και υπαίθριες δραστηριότητες

Χαρακτηριστική είναι και η υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής που όπως περιγράφει είναι συγκινητική.

“Χθες το πρωί στην Αλεξανδρούπολη δύο ηλικιωμένες κυρίες είδαν που σταθμεύσαμε το περιπολικό και όταν κατεβήκαμε, μας πλησίασαν και εντελώς απρόσκοπτα έβγαλε η μία ένα σακούλι με φουντούκια και λέει με δάκρυα: “Να σας έχει καλά η Παναγία παλικάρια μου, δεν έχω άλλα λεφτά να σας πάρω κάτι, αυτό έχω και σας το δίνω με την καρδιά μου. Μας φυλάτε και μας προσέχετε, έχετε έρθει από όλη την Ελλάδα μας, να είσαστε καλά …”. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν είμαστε εδώ και δεν υπολογίζουμε ούτε ωράρια, ούτε χιλιόμετρα, ούτε κρύο, ούτε ποιον έχουμε απέναντί μας.”

ΠΗΓΗ:ilarissa.gr