Η Εϊμι Γουάινχαουζ τιμήθηκε μετά θάνατον από το Music Walk of Fame

250

Θαυμαστές φώναζαν το όνομα της Έιμι Γουάινχαουζ στην τελετή των αποκαλυπτηρίων πλακέτας με το όνομά της στο Music Walk of Fame, στο Κάμντεν στο βόρειο Λονδίνο.

Το Κάμντεν ήταν η έδρα της Έιμι Γουάινχαουζ και οι θαυμαστές της αποτίουν φόρο τιμής κατά διαστήματα έξω από το πρώην σπίτι της.

Οι γονείς της τραγουδίστριας, Μιτς και Τζάνις παρευρέθηκαν στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου και έκαναν λόγο για «τεράστια αναγνώριση και προνόμιο».

«Αγαπούσε το Κάμντεν και τώρα είναι αιώνια μέρος της οδού» δήλωσε ο πατέρας της στον Ματ Έβεριτ του BBC 6 Music. «Είναι ένας υπέροχος φόρος τιμής σε εκείνη – αλλά, από την άλλη πλευρά, μας θυμίζει ότι δεν είναι εδώ».

Η Έιμι Γουάινχαουζ πέτυχε διεθνή αναγνώριση το 2006 με το δεύτερο άλμπουμ της «Back to Black», κερδίζοντας πολλά βραβεία Brit και Grammy. Μάλιστα,  το 2011, το Back To Black έγινε το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του 21ου αιώνα σε πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, αγωνιζόταν κατά της κατάχρησης ναρκωτικών και αλκοόλ, η οποία επιδεινώθηκε όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έστρεψαν την προσοχή πάνω της και όταν φυλακίστηκε ο σύζυγος της, Μπλέικ Φίλντερ Σίβιλ με την κατηγορία της επίθεσης και της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης.

Τελικά, η νεαρή τραγουδίστρια «φαινόμενο» – όπως είχε χαρακτηριστεί – βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο, στις 23 Ιουλίου 2011 σε ηλικία 27 ετών.  Αιτία θανάτου σύμφωνα με τους ιατροδικαστές ήταν η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μετά από περίοδο αποτοξίνωσης.

Πηγή: kathimerini.gr