Βατικανό: Μέσω διαδικτύου πλέον όσοι θέλουν να δουν τον Πάπα

251

Καθώς ο νέος κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ιταλία – σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αρχών τα κρούσματα στην χώρα είναι πλέον 3917, με 197 νεκρούς – το Βατικανό αποφάσισε ότι από σήμερα η γενική ακρόαση των πιστών από τον πάπα Φραγκίσκο κάθε Τετάρτη και η καθιερωμένη ευλογία της Κυριακής θα πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου.

Στόχος της απόφασης αυτής είναι να μην δημιουργούνται ουρές προσκυνητών και συνωστισμός επισκεπτών στην είσοδο της πλατείας του Αγίου Πέτρου και στις πύλες της Αγίας Έδρας, εξαιτίας των ελέγχων της αστυνομίας, γεγονός που ευννοεί την μετάδοση του ιού. 

Παράλληλα, προσωρινά απαγορεύεται και η συμμετοχή πιστών στην τέλεση της λειτουργίας από τον Πάπα στο μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Μάρθας, στον ξενώνα όπου διαμένει, μέσα στο παπικό κρατίδιο.

Για λόγους που σχετίζονται, πάντα, με τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού θα κλείσουν, μέχρι νεωτέρας, και τα αρχεία του Βατικανού.

Προσφατα, ο 83χρονος Ποντίφικας εμφανίστηκε να βήχει και να φτερνίζεται σε λειτουργία και αμέσως υποβλήθηκε στις διαγνωστικές εξετάσεις για τον Covid -19, που όμως βγήκαν αρνητικές.

Πηγή: kathimerini.gr