Μια δημοπρασία τέχνης της Axion Hellas ενισχύει τις ακριτικές μας κοινότητες

397

Εντυπωσιακή λήψη με τα φουσκωτά της οργάνωσης στην Ανάφη.

Οι ακρίτες νησιώτες και στεριανοί έχουν έρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, ένεκα των γεγονότων. Πρόκειται συνήθως για ανθρώπους που στερούνται –λόγω απόστασης– μιας σειράς αγαθών που απολαμβάνουν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων, από την εκπαίδευση και την περίθαλψη μέχρι την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό. Η Axion Hellas, με «ψυχή» τον Βασίλη Πατέρα, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που πήρε σάρκα και οστά στα τέλη του 2016 και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα μέλη της και ιδιώτες δωρητές, έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής και την υποστήριξη κοινοτήτων που είναι δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες.

Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις με φουσκωτά σκάφη για να προσεγγίσει δύσκολους προορισμούς, να παράσχει στους κατοίκους υλική και ηθική υποστήριξη. Aνάμεσα στα μέρη που έχει βοηθήσει η Axion είναι νησιά του Αιγαίου όπως η Τήλος, η Χάλκη, το Καστελλόριζο, η Σχοινούσα, η Ανάφη, τα Ψαρά, αλλά και του Ιονίου, όπως το Μεγανήσι, ο Κάλαμος, ο Καστός, που είναι η μικρότερη κατοικήσιμη νησίδα του πελάγους αυτού. Σε κάθε αποστολή λαμβάνουν μέρος δεκάδες ιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, αφήνοντας τα ιατρεία τους στην Αθήνα. Εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, εθελοντές από κάθε επαγγελματικό πεδίο πλαισιώνουν τα ταξίδια. Μέχρι σήμερα η Axion έχει αναπτύξει σχέση με πολλές τοπικές κοινότητες, ώστε να χαρτογραφεί και να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού.


Ο ιδρυτής της Axion Hellas, Βασίλης Πατέρας.

Για την ερχόμενη εβδομάδα η οργάνωση ετοιμάζει μία ακόμη δράση, αυτή τη φορά στην Αθήνα. Διοργανώνει τη φιλανθρωπική εκδήλωση Auction for Axion, μια ζωντανή δημοπρασία σύγχρονων έργων τέχνης Ελλήνων και μη εικαστικών. Τα έργα προέρχονται από δωρεές ελληνικών αλλά και διεθνούς εμβέλειας γκαλερί, καθώς και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από τον διεθνούς φήμης Simon de Pury την Τρίτη 10 Μαρτίου, στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο Ελβετός δημοπράτης θεωρείται ένας αληθινός σταρ στο είδος του, με μεγάλους πλειστηριασμούς στο ενεργητικό του. Ολα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη στήριξη και την ανάπτυξη της κοινωφελούς δραστηριότητας της Axion Hellas.

Για όποιον επιθυμεί να δει έργα της δημοπρασίας Auction for Axion, αυτά θα εκτίθενται στον χώρο του Arch (Γκούρα 5, Πλάκα). Η έκθεση είναι ανοικτή στο κοινό έως τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, 12.00-19.00. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου (20.00-21.00). Θα προηγηθεί κοκτέιλ (18.30-20.00) και θα ακολουθήσει εκδήλωση με guest dj τον Ελβετό δημοπράτη. Για να συμμετάσχει κάποιος, θα πρέπει να εγγραφεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Πηγή: kathimerini.gr