Άννα Μάνη Παπαδημητρίου: «Η σκέψη όλων μας αυτές τις κρίσιμες ημέρες για την πατρίδα μας είναι στους ακρίτες μας»

342
Η Βουλευτής στην τοποθέτηση της στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε αρχικά ότι η παρουσία στον Έβρο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία της Ευρώπης αποκτά μία ιστορική διάσταση, αλλά συγχρόνως και καθοριστική σημασία για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.
«Επιβάλλεται λοιπόν περισσότερο από ποτέ να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας των απομακρυσμένων περιοχών, που κυριολεκτικά φυλάνε Θερμοπύλες αλλά και να ανασχέσουμε το φαινόμενο της ερήμωσης της υπαίθρου». 
Αυτό κάνει και το παρόν νομοσχέδιο με μέτρα που ενισχύουν την τοπική αυτοδιοίκηση και την ελληνική περιφέρεια όπως οι νέοι αναπτυξιακοί οργανισμοί των Ο.Τ.Α., το πρόγραμμα τηλειατρικής «Πρόληψη στο σπίτι» για τους κατοίκους των ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών αλλά και σειρά διατάξεων που αγγίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Κλείνοντας, η Βουλευτής, και με αφορμή το ιδιαίτερα σοβαρό και επίκαιρο ζήτημα του κορονοϊού, ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν τη δυνατότητα χορήγησης χρηματικού ποσού στις σχολικές επιτροπές των δήμων προκειμένου να προβούν σε προληπτικές απολυμάνσεις των σχολικών εγκαταστάσεων.
Ακολουθεί το βίντεο με την τοποθέτηση της: