Ο Νίκος Μάνεσης υπέβαλε την παραίτησή του

301

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Μάνεσης απολογήθηκε και ανέλαβε την ευθύνη για το παραπλανητικό βίντεο που προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή από την εκπομπή του, ενώ σύμφωνα με δήλωσή του στο protothema.gr αποκάλυψε πως έχει υποβάλει την παραίτησή του από το κανάλι του Alpha.

Επιπλέον το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έχει καλέσει το κανάλι σε ακρόαση για τη μετάδοση ψευδών ειδήσεων στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» την περασμένη Κυριακή. Στην εκπομπή μεταδόθηκε βίντεο για το προσφυγικό με πλάνα του 2015.

Ο Νίκος Μάνεσης δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει προσωπικά τις κυρώσεις που θα επιβάλουν στο κανάλι τα μέλη του ΕΣΡ. Η ακρόαση έχει οριστεί για τις 10 Μαρτίου.

Ο ίδιος εξήγησε για το περιστατικό: «Περιστατικά σαν αυτό έχουν συμβεί δεκάδες στην ελληνική τηλεόραση. Είναι από τα περιστατικά τα οποία συμβαίνουν αλλά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Δεν έπρεπε να γίνει αυτό το λάθος και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Όπως φαίνεται και στην εκπομπή ήμουν στον αέρα, δεν είχα άποψη για τα πλάνα τα οποία προβλήθηκαν σαν να είναι καινούργια και προχώρησα ατυχώς στην περιγραφή των πλάνων, όπως συνήθως γίνεται στην ελληνική τηλεόραση.

Ως προϊστάμενος της εκπομπής αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, όποιου ή όποιας το έπραξε», είπε ο παρουσιαστής. Πρόσθεσε ότι την ομάδα του την έχει επιλέξει ο ίδιος και κάθε λάθος βαραίνει τον ίδιο, ενώ εξήγησε ότι το λάθος έγινε πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί η εκπομπή, κάτι που χαρακτήρισε ατυχία. «Έγινε σωρεία σφαλμάτων» πρόσθεσε ο Νίκος Μάνεσης ενώ εξήγησε πώς έγινε το περιστατικό: «Τηλεθεατής έστειλε το link και μας είπε δείτε τις εικόνες έχουν ενδιαφέρον. Ανοίγουμε το link το οποίο μας παραπέμπει σε πολύ γνωστό site της Θεσσαλονίκης. Όντως υπάρχουν οι εικόνες αλλά κανείς δεν ανιχνεύει την ημερομηνία.

Αυτό ήταν το πρώτο λάθος. Το δεύτερο λάθος ήταν το ότι δεν ενημερώθηκε η αρχισυντάκτρια. Το τρίτο ήταν ότι πατήθηκε το play και έπαιξαν τα πλάνα στον αέρα. Η ευθύνη η δική μου είναι τεράστια γιατί θα έπρεπε να χιλιοτσεκάρω τα πλάνα που βγαίνουν στον αέρα. Δεν μπορεί να πατάει ο οποιοσδήποτε ένα play και να παίζουν πλάνα στον αέρα».

«Στα 37 χρόνια που είμαι δημοσιογράφος δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Η ευθύνη είναι δική μου, η ομάδα είναι επιλογή μου και δεν κατάλαβα ότι τα πλάνα ήταν από το 2015. Είμαι υποχρεωμένος εκτός από το να ζητήσω συγγνώμη, να αναλάβω και όλες τις κυρώσεις. Η ευθύνη είναι δική μου και όχι του Alpha»,  τόνισε ο δημοσιογράφος που υπέβαλε την παραίτησή του.

larissanet.gr