Νύχτα έντασης στον Εβρο – Επεισόδια με χημικά και καπνογόνα στις Καστανιές (βίντεο – φωτογραφίες)

224

Ένταση επικρατεί από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στις Καστανιές Εβρού, με ρίψη χημικών και καπνογόνων από την τουρκική πλευρά στο ελληνικό φυλάκιο, ύστερα από κάποιες ώρες ηρεμίας που ακολούθησαν τα πρωινά επεισόδια.

Παράλληλα, κατά μήκος του φράχτη, από την τουρκική πλευρά, δεκάδες άνθρωποι – πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στην περιοχή – έχουν ανάψει φωτιές.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ακούγονταν σποραδικοί πυροβολισμοί. Όμως οι ήχοι προέρχονταν από αβολίδωτα πυρά – και από τις δύο πλευρές. Αυτό συμβαίνει συχνά και είναι μόνο για αποτροπή


Ρίψη μεγάλου αριθμού δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών.

Όπως φαίνεται από τα βίντεο, Τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά  του φράχτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν και προσπάθειες φθοράς στον φράχτη από άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα μπροστά σε αυτόν.


Τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά

Κοντά στις Καστανιές ξέσπασαν μικρές εστίες φωτιάς αφού λίγες δεκάδες μεταναστών πλησίασαν τον φράχτη.

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί της Παρασκευής επικρατεί ένταση στις Καστανιές.

Η ημέρα ξεκίνησε με επίθεση με χημικά και καπνογόνα στο φυλάκιο των Καστανιών, με πυκνούς καπνούς που σκέπαζαν τη γύρω περιοχή για αρκετή ώρα, ενώ ακολούθησαν συνεχείς κραυγές και φασαρία, από πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο συνοριακό φυλάκιο του Παζάρ Κουλέ.

Την ίδια ώρα, την παρενόχληση ελληνικού σκάφους από την τουρκική ακτοφυλακή ανοιχτά της Λέσβου κατέγραψε κάμερα από πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής.

Πηγή: kathimerini.gr