Δεκατέσσερα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Παρατείνονται τα μέτρα στους τρεις πληττόμενους νομούς

255

Δεκατέσσερα νέα κρούσματα της νόσου από άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με ταξιδιώτες στο Ισραήλ και την Αίγυπτο ανακοίνωσε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στο ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας.

Επίσης, είπε ότι έπειτα από σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας παρατείνονται τα μέτρα που αφορούν τους τρεις πληττόμενους νομούς για δύο εβδομάδες. Αναστέλλονται ακόμη όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές.

Σχετικά με τις οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές εξωτερικού παρατείνονται τα μέτρα και μετά τις 13 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας.

Οι υγειονομικές αρχές αναμένουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, μετά και τον εντοπισμό πολλαπλών περιστατικών της νόσου μεταξύ των μελών ομάδας εκδρομέων στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο, που άλλαξε τα δεδομένα για την εξέλιξη της επιδημίας και στη χώρα μας.

Χθες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στο ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 22 νέα περιστατικά COVID-19 –ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 31–, εκ των οποίων 21 αφορούσαν άτομα που συμμετείχαν στην ίδια εκδρομή με τον 66χρονο που νοσηλεύεται από χθες με σοβαρή πνευμονία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Θετική στον νέο κορωνοϊό βρέθηκε και η γυναίκα του 66χρονου. Επιπλέον, έως χθες είχε γίνει «ιχνηλάτηση» 400 ατόμων-επαφών των εκδρομέων. Εως και χθες αργά το απόγευμα στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονταν εννέα ασθενείς. Εκτός από τον 66χρονο που είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, δύο ασθενείς έχουν εμφανίσει πνευμονία και οι υπόλοιποι έξι έχουν πολύ ήπια συμπτώματα. Οι υπόλοιποι εκδρομείς που βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό παραμένουν σπίτι τους σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το ίδιο ισχύει και για 11 γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου του Ρίου, καθώς και για το προσωπικό του νοσοκομείου Αμαλιάδας που περιέθαλψε τον 66χρονο χωρίς να λάβει μέτρα προστασίας, αφού αρχικά ο ασθενής δεν είχε θεωρηθεί «ύποπτο κρούσμα».

Πηγή: kathimerini.gr