Χρήστες του Twitter απορούν για την τεράστια δημοφιλία hashtag στήριξης στον Ερντογάν

382

Ερωτηματικά σε πολλούς χρήστες του Twitter από διάφορες χώρες προκάλεσε η τεράστια δημοφιλία ενός hashtag στήριξης στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο έφτασε στην κορυφή των παγκόσμιων trends του μέσου κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, το #ErdoğanınYanındayız («στέκομαι στο πλευρό του Ερντογάν») ήταν στην κορυφή των hashtag του μέσου κοινωνικής δικτύωσης παγκόσμια στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας την Πέμπτη, πέφτοντας στην τρίτη θέση λίγο μετά τις 11.

Χρήστες από διάφορες χώρες του κόσμου, από την Αφρική μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία, προέβησαν σε σχετικές κοινοποιήσεις, εκφράζοντας την απορία τους σχετικά με την αδικαιολόγητη δημοφιλία του συγκεκριμένου hashtag στους χρήστες του Twitter της χώρας τους.

«Γιατί αυτό είναι τόσο δημοφιλές στη Νιγηρία», αναρωτιέται ενδεικτικά ένας χρήστης από την αφρικανική χώρα, ενώ δεν έλειψαν και οι χρήστες που έκαναν λόγο για ένα τεράστιο δίκτυο «τρολ», το οποίο δημιούργησε αυτή την πλασματική τουρκική κυριαρχία στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν λέω ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν ενδιαφέρον για την Τουρκία, όμως το γεγονός ότι το #ErdoğanınYanındayız είναι κορυφαίο σε δημοφιλία στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, υποδεικνύει ότι υπάρχει ένα τεράστιο ανεπίσημο δίκτυο από “τρολ” που έχουν κατακλύσει τη σελίδα», έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

Πηγή: kathimerini.gr