Στα μέσα Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη Αιγίου

170

Στα μέσα Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια στη γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη Αιγίου, καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι προετοιμασίες για την έναρξη λειτουργίας της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων.

Η ΕΡΓΟΣΕ ολοκλήρωσε άσκηση αντιμετώπισης συμβάντος εντός της Σιδηροδρομικής Σήραγγας Τραπέζης και στην άσκηση, η οποία οργανώθηκε και συντονίστηκε από την ίδια την εταιρεία, συμμετείχε ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία ΜΕΤΚΑ, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες δικαιοδοσίας περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος (Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ακράτας, Αστυνομικά Τμήματα Αιγιαλείας και Ακράτας και ΕΚΑΒ Πάτρας).

Σκοπός της άσκησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, ήταν η εξοικείωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τα νέα συστήματα ασφαλείας των σηράγγων του σιδηροδρόμου και την άρτια προετοιμασία του εμπλεκόμενου προσωπικού για τη βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση πιθανών συμβάντων.

Σημειώνεται ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε βάσει σεναρίου, σύμφωνα με το οποίο εκδηλώνεται πυρκαγιά στο μεσαίο όχημα/βαγόνι επιβατικής αμαξοστοιχίας, η οποία έχει ακινητοποιηθεί μπροστά από την έξοδο διαφυγής της Σιδηροδρομικής Σήραγγας Τράπεζας στον κλάδο με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Στην άσκηση συμμετείχαν ασκούμενοι των υπηρεσιών, ηθοποιοί με συγκεκριμένους ρόλους σύμφωνα με το σενάριο, καθώς και παρατηρητές που κατέγραψαν σημαντικές πληροφορίες για την αποτίμηση της άσκησης και επισκέπτες οι οποίοι παρακολούθησαν την εξέλιξη και συμπλήρωσαν σχετικό έντυπο αξιολόγησης.

Η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ τόνισε τη σημασία υλοποίησης όλων των απαραίτητων ενεργειών προετοιμασίας, ώστε να διασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό επίπεδο ασφάλειας και ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων.

Ανέφερε, επίσης, ότι παρόμοια άσκηση ετοιμότητας προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί εντός του Μαρτίου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες δικαιοδοσίας Νομού Κορινθίας, στη νέα Σιδηροδρομική Σήραγγα Μελισσίου.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την πορεία της προετοιμασίας για την παράδοση ενός πολύ σημαντικού έργου για τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Πρόκειται για τη θετική έκβαση μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας που καταβάλαμε από τον περασμένο Οκτώβριο προκειμένου να ολοκληρωθεί σύντομα ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 920 εκατ. ευρώ που ξεκίνησε το 2006» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Βίνης.

Και πρόσθεσε: «Οι ενέργειές μας έχουν ως στόχο, όπως παρουσιάσαμε και στην ευρωπαϊκή επιτροπή στη συνάντησή μας στις Βρυξέλλες στα μέσα Ιανουαρίου, την έναρξη της λειτουργίας της νέας γραμμής πριν το ελληνικό Πάσχα, καθώς και την εξασφάλιση των 240 εκ. Ευρώ των ευρωπαϊκών πόρων που έχουν διατεθεί για τη συγχρηματοδότηση του Έργου. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί παράδειγμα της αποφασιστικότητας και του νέου σχεδιασμού με τον οποίο η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ προχωρά σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων για τον ελληνικό -και όχι μόνο- σιδηρόδρομο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πηγή: kathimerini.gr