Κατερίνη: Συνάντηση του Αντιδημάρχου Κοινοτήτων Κώστα Γραμματικόπουλου με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου

274

Το υπό κατασκευή Αγροτικό Ιατρείο Παραλίας & η ενδυνάμωση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στο επίκεντρο

 

Η ενδυνάμωση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στα αγροτικά ιατρεία ευθύνης του Δήμου Κατερίνης τέθηκε στο επίκεντρο της εποικοδομητικής επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι, ο Αντιδήμαρχος Κοινοτήτων Κώστας Γραμματικόπουλος, στο νέο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Γεώργιο Χατζηγεωργίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, εκτενής αναφορά έγινε στην αγαστή συνεργασία της Αντιδημαρχίας Κοινοτήτων με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της 3η ΥΠΕ και την Τεχνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης αντίστοιχα, που την τρέχουσα περίοδο εργάζονται εντατικά, για τη δημιουργία ενός νέου Αγροτικού Ιατρείου εμβαδού 50 τ.μ., στην Τοπική Κοινότητα Παραλίας.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο, το οποίο υλοποιείται με την παράλληλη επίβλεψη της Αντιδημαρχίας Κοινοτήτων και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Απόστολου Ίτσιου αναμένεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών μίας περιοχής, που διαχρονικά καταγράφει υψηλή τουριστική επισκεψιμότητα.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες συζήτησαν διεξοδικά όλο το φάσμα των υπηρεσιών υγείας στο Δήμο Κατερίνης και συμφώνησαν ότι τόσο το Γενικό Νοσοκομείο, όσο και τα Αγροτικά Ιατρεία επιτελούν ένα σπουδαίο έργο, στο οποίο ο Δήμος θα συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει, προκειμένου να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε δημότες και επισκέπτες.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κος Γραμματικόπουλος: «Είχαμε μία ουσιαστική συνεργασία με τον κο Χατζηγεωργίου, στον οποίο μετέφερα και τα θερμά συγχαρητήρια του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Στον ευαίσθητο  τομέα της υγείας προς όφελος του τόπου, των δημοτών και των επισκεπτών, δεσμευτήκαμε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας θα καταβάλλουμε από κοινού κάθε δυνατή προσπάθεια, ενώ θα συνεργαστούμε προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή, στο μέτρο του δυνατού, υπηρεσιών δημόσιας υγείας υψηλού επιπέδου. Ευχαριστώ με την ευκαιρία το Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Απόστολο Ίτσιο, καθώς και το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας του Δήμου Κατερίνης Κώστα Σαρηγιαννίδη, για το υψηλό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό επίπεδο της συνεργασίας μας».