Δήμος Κατερίνης: Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

272

Ο εορτασμός της 8ης Μαρτίου, ημέρας για τα δικαιώματα της γυναίκας, αποτίει φόρο τιμής στα διαχρονικά αιτήματα των γυναικών και στα επιτεύγματα του φεμινιστικού κινήματος για ίσα δικαιώματα και ελευθερίες παντού. Παράλληλα, υπενθυμίζει τον καθημερινό αγώνα για τη διεκδίκηση ίσης πρόσβασης και ισότιμης αντιμετώπισης των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας και για όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Όπως επισημαίνει η εντεταλμένη σύμβουλος στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ασημίνα Περδίκη – Πούλιου: «Η 8η Μαρτίου είναι μία ημέρα μνήμης και αφύπνισης όλων για την προάσπιση και την προστασία των γυναικών, που καθημερινά επωμίζονται τις πολλαπλές ιδιότητες και τους ετερόκλητους ρόλους τους: μητέρες, κόρες, σύζυγοι, άνεργες, επιστημόνισσες, εργαζόμενες, μονογονείς, ΑμΕΑ κτλ. Υψώνουμε τείχη σε αναχρονιστικές, πατριαρχικές και στερεοτυπικές πρακτικές, που υπονομεύουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των γυναικών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η ουσιαστική ισότητα στην πράξη είναι δείκτης πολιτισμού και Δημοκρατίας».

Όπως είναι γνωστό, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κατερίνης λειτουργεί από το 2013 και βρίσκεται στην οδό Αυγουστίνου, στις παλιές εργατικές κατοικίες της περιοχής. Το Κέντρο αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών, αλλά και γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μονογονείς, άνεργες, ΑμΕΑ, μετανάστριες, προσφύγισσες, κτλ), υπάγεται στη ΓΓΟΠΙΦ και εποπτεύεται επιστημονικά από το ΚΕΘΙ. Στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό εξειδικευμένο στη συμβουλευτική γυναικών: Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Κοινωνιολόγο και Νομικό. Οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου.