Καταυλισμούς στα σύνορα στήνουν οι Τούρκοι: Το νέο σχέδιο της Άγκυρας

190

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η τακτική της Τουρκίας για την προσφυγική κρίση στον Έβρο, καθώς οι αρχές της γείτονος φέρεται να στήνουν καταυλισμούς στην περιοχή του Έβρου.

Την ώρα που τα επεισόδια στον Έβρο συνεχίζονται και οι ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, υπάρχουν πληροφορίες ότι στην Αδριανούπολη οι τουρκικές αρχές στήνουν καταυλισμό που θα μπορεί να φιλοξενήσει και 10.000 ανθρώπους.

Όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», στην περιοχή πίσω από την Αδριανούπολη στήνονται σκηνές με χημικές τουαλέτες.

«Προφανώς θέλουν να εκμεταλλευτούν τους ανθρώπους αυτούς ως μοχλό πίεσης» εκτίμησε ο κ. Πέτροβιτς.

Πουλούν νερό, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή, μόλις 500 μέτρα από τις Καστανιές Έβρου, στήνεται άτυπος καταυλισμός αλλά και αγορά με μικροπωλητές που πουλούν νερό.

Πρόσφυγες και μετανάστες δηλώνουν ότι δεν θα υποχωρήσουν, πιστεύοντας ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός τους τόσο αυξάνεται η πίεση στην Ελλάδα.

Αφγανοί μετανάστες οι «πρόσφυγες από τη Συρία»

Στο μεταξύ, την προσπάθεια της Άγκυρας να διαστραφεί η πραγματικότητα και να εμφανιστούν οι συγκεντρωμένοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα ως πρόσφυγες από το Ιντλίμπ, αποκάλυψε η κάμερα του MEGA.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους δεν είναι, όπως αποδεικνύεται, πρόσφυγες από τη Βόρεια Συρία, αλλά Αφγανοί μετανάστες που ζουν χρόνια στη γείτονα, πολλοί μάλιστα μιλούν άπταιστα τουρκικά.

Ο Ανδρέας Ρομπόπουλος και η κάμερα του MEGA εντόπισαν έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά. Πρόκειται για μια οικογένεια Αφγανών με οκτώ παιδιά. Θύματα της γραμμής Ερντογάν που πίστεψαν ότι τα σύνορα άνοιξαν και μπορούν να περάσουν στην Ευρώπη.

Τούρκοι μικροπωλητές εκμεταλλεύονται την πείνα των μεταναστών και ανεβάζουν τις τιμές. Παρέχουν ακόμα και πολύμπριζα για όσους κατάφεραν να κρατήσουν τα κινητά τους. Οι περισσότεροι έπεσαν θύματα κλοπής στον δρόμο προς τα τουρκικά σύνορα.

Πηγή: tanea.gr