Ιερά Μητρόπολη Κίτρους: Επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης

270

Τις κοινωνικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο Συγκρότημα Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο Πιερίας επισκέφθηκαν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου πενήντα περίπου μαθητές της Α’ και Β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης συνοδευόμενα από τους καθηγητές τους, στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντισμού και των δράσεων που υλοποιεί το σχολείο.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους των δομών, να ενημερωθούν για το πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της τοπικής εκκλησίας και να συνομιλήσουν με τους υπεύθυνους Ιερείς.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές επισκέφθηκαν το Eκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως και τις εγκαταστάσεις των Καθημερινών Συσσιτίων «ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ».

Στο Γηροκομείο ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή του Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπάτσιο για το έργο και τη λειτουργία που επιτελεί η δομή παρέχοντας στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης, φροντίζοντας να έχουν όλες τις ανέσεις για μια ευχάριστη διαμονή σε ένα απόλυτα ασφαλές και καλαίσθητο περιβάλλον. Η επίσκεψη των παιδιών αποτέλεσε πηγή χαράς και ζωντάνιας για τις γερόντισσες, ταυτόχρονα όμως είναι και κέρδος και για τις νεότερες γενιές, καθώς τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την Τρίτη Ηλικία, διασκεδάζουν, μαθαίνουν και ευαισθητοποιούνται πάνω σε θέματα κοινωνικά.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν την κουζίνα και τους υπόλοιπους χώρους του Συσσιτίου, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους Ιερείς π. Βασίλειο Τορτοπίδη, π. Ευάγγελο Πουλατσίδη, π. Κυριάκο Κοκελίδη και π.Βασίλειο Γκαντά καθώς και τις εθελόντριες για τη διαδικασία της προετοιμασίας του φαγητού και για τις ανάγκες που υπάρχουν σε καθημερινή βάση για τρόφιμα.

Τέλος ακολούθησε γεύμα για τους μαθητές όπου ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριάκος Κοκελίδη μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου και έδωσε στα παιδιά μια εικόνα του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Μελετίου, Επισκόπου Κίτρους ως ενθύμιο της επίσκεψής τους στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, δύναμη και υγεία.