Ανάπλαση της Αθήνας με τη συνδρομή του LSE

210

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του London School of Economics και του Δήμου Αθηναίων υπεγράφη χθες προκειμένου να αναζητηθούν σύγχρονες λύσεις για το αστικό περιβάλλον της Αθήνας.  Ο Δήμος Αθηναίων αναμένεται να προχωρήσει  στον σχεδιασμό και στην υλοποίησή του φιλόδοξου τεχνικού προγράμματος αστικής ανάπλασης και κτιριακών αναβαθμίσεων, ύψους 264 εκατομμυρίων ευρώ για την Αθήνα. «Αυτό που πραγματικά χρειάζεται η Αθήνα, δεν είναι μία διαχείριση της κατάστασής της. Είναι καινοτόμες και πρωτοποριακές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν τον δημόσιο χώρο και θα αναδείξουν τις διαδρομές και τον κτιριακό πλούτο της προκειμένου να μεταμορφωθεί σε μία πρωτεύουσα σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες με  τη διευθύντρια του LSE Dame Minouche Shafik.

Η συνεργασία θα διαρκέσει 18 μήνες και την τεχνική διεύθυνση της σύμπραξης θα έχει ο καθηγητής Αστικού Σχεδιασμού του LSE και διευθυντής του Προγράμματος LSE Cities, Ricky Burdett. H προγραμματική συμφωνία του Δήμου Αθηναίων με το LSE περιλαμβάνει δύο σκέλη συνεργασίας:

Το πρώτο αφορά τη συγκέντρωση και την αξιοποίηση των δεδομένων που διαθέτει η πόλη καθώς και τη χαρτογράφηση των κοινωνικοοικονομικών και χωρικών πληροφοριών της Αθήνας. Το δεύτερο αφορά  την παροχή τεχνογνωσίας.

Για την υλοποίηση αυτής της πρωτοποριακής συνεργασίας συγκροτούνται μεικτές ομάδες εργασίας, αποτελούμενες από  ανθρώπους των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και εξειδικευμένους πανεπιστημιακούς τεχνικούς συμβούλους του LSE και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

Πηγή: kathimerini.gr