Πιερία: Διπλή θηλιά από καλώδιο και σπάγκο έκοψε τον λαιμό του κουταβιού

601

Στο κτηνιατρείο του Ανδρέα Βλαχίδη στην Κατερίνη μεταφέρθηκε χθές το σκυλί, ένα κουτάβι μόλις τεσσάρων μηνών, το οποίο ένας άνδρας εντόπισε σοβαρά τραυματισμένο με κομμένο λαιμό και όπως αποδείχτηκε είχε δύο θηλιές που το έπνιγαν και είχαν χωθεί μέσα στη σάρκα του, η μια από καλώδια και η άλλη από σπάγκο.

 

Χωρίς πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ο Δήμος Δίου – Ολύμπου

Το ζώο εντοπίστηκε να περιφέρεται ανάμεσα στα χωριά Νέα Έφεσος και Κονταριώτισσα σε περιοχή που ανήκει διοικητικά στον Δήμο Δίου – Ολύμπου ο οποίος δεν έχει κανενός είδους πρόγραμμα φροντίδας για τα αδέσποτα και γι’ αυτό στο ζώο προσφέρθηκε περίθαλψη μέσω του Δήμου Κατερίνης. Η μυρωδιά της σάπιας πληγής έκανε πολύ ξεκάθαρο το τι έχει υποστεί από ανθρώπινα χέρια…

Η Ξένια Στάθη η οποία είναι δημοτική υπάλληλος στον Δήμο Κατερίνης για τη διάσωση του σκύλου επισημαίνει τα εξής: «Ένα ιδιαίτερο – σοβαρό αλλά κ τραγικό περιστατικό αντιμετωπίσαμε.

Πρόκειται για θηλυκό περίπου 4 μηνών το οποίο μας το παρέδωσε δημότης άλλου δήμου. Αρχικά έγινε τηλ. επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο George Tsialos για να λάβουμε την έγκριση του.

Όπως πάντα συνεπής κ με σεβασμό σε κάθε ανυπεράσπιστο πλάσμα έδωσε την συγκατάθεση του για την παραλαβή κ μεταφορά του. Το μικρό μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Andreas Vlahidis όπου αρχικά αφαιρέθηκε το κίτρινο καλώδιο. Κατά την διάρκεια του καθαρισμού διαπιστώθηκε ότι υπήρχε κ σπάγκος ο οποίος είχε εισχωρήσει πολύ βαθύτερα. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.».

Πηγή:www.zoosos.gr