Μητέρα δολοφόνησε τον 14χρονο αυτιστικό γιο της -«Το έκανα για να τον προστατέψω»

458

Διαζευγμένη, άνεργη, η 42χρονη από τη Γαλλία ζούσε μόνη της με τον γιο της, τον οποίο και δολοφόνησε μαχαιρώνοντάς τον κατ’ εξακολούθηση πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Γαλλίδα εμφανίστηκε ενώπιον της δικαιοσύνης, όπου και δήλωσε ένοχη για την δολοφονία του γιου της, στο δικαστήριο της πόλης Νανσί στη Γαλλία. Η 42χρονη μαχαίρωσε πολλές φορές τον 14χρονο που είχε διαγνωστεί με αυτισμό, με τον οποίο και ζούσαν στην μικρή κοινότητα Λαντρ, στη νοτιοανατολική Γαλλία.
Μαχαίρωσε τον γιο της και τον σκύλο του στο σπίτι τους στη Γαλλία.

Οι Αρχές στη Γαλλία βρήκαν τον 14χρονο ξαπλωμένο στο κρεβάτι του, να φέρει έξι μαχαιριές κυρίως στην κοιλιακή χώρα και το στήθος, το πρωί της 21η Σεπτέμβρη του 2016. Πλάι του, ο σκύλος του, τον οποίο του είχε προσφέρει η ίδια του η μητέρα, ένα χρόνο νωρίτερα, επίσης νεκρός με περίπου 12 μαχαιριές.

Η Σεβερίν Μισελέν, όπως είναι το όνομα της μητέρας δολοφόνου στη Γαλλία, βρισκόταν επίσης ξαπλωμένη πλάι στον νεκρό γιο της. Όπως υποστήριξε η ίδια, προσπάθησε να αυτοκτονήσει και η ίδια, καταφέροντας τραύμα στο σώμα της με αιχμηρό αντικείμενο και επιχειρώντας να πιει απορρυπαντικό καθαρισμού σπιτιού, χωρίς αποτέλεσμα.
Μητέρα δολοφόνος στη Γαλλία: Τον σκότωσα για να τον προστατέψω

Διαζευγμένη, η 42χρονη έμενε μόνη δυο βδομάδες πριν δολοφονήσει τον γιο της, καθώς η μεγαλύτερη κόρη της είχε αποφασίσει να μείνει με τον πατέρα της. Η Μισελέν δεν λάμβανε την φαρμακευτική αγωγή που της χορηγούσαν, προκειμένου να επιχειρήσει να δολοφονήσει με αυτά τον 14χρονο γιο της. Όταν ο ανήλικος έκανε εμετό τα χάπια, τότε η μητέρα από τη Γαλλία τον δολοφόνησε με τουλάχιστον 6 μαχαιριές.

Η μητέρα από τη Γαλλία ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως σκότωσε τον γιο της για τον προστατέψει. Οι ειδικοί στη Γαλλία διέγνωσαν βαριάς μορφής κατάθλιψη στην κατηγορούμενη, που παρόλα αυτά αντιμετωπίζει ακόμη και ισόβια ποινή κάθειρξης.

Πηγή: iefimerida.gr