Αθώος ο ηθοποιός που κατηγορήθηκε για βιασμό οδηγού ταξί

211

Αθώος με οριακή πλειοψηφία κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο ηθοποιός που κατηγορήθηκε για βιασμό νεαρού οδηγού ταξί.

Το δικαστήριο με πλειοψηφία 4 προς 3 έκρινε αθώο τον ηθοποιό, που παραμένει επί 15 μήνες στη φυλακή μετά από καταγγελίες 25χρονου οδηγού ταξί ότι τον βίασε χρησιμοποιώντας ναρκωτικές ουσίες. Οι δικαστές που μειοψήφισαν στην αθωωτική απόφαση είναι οι τακτικοί δικαστές που μετέχουν στη σύνθεση οι οποίοι είχαν την άποψη πως ο ηθοποιός έπρεπε να καταδικαστεί.

Αθωωτική πρόταση είχε υποβάλει και η Εισαγγελέας Έδρας η οποία επικαλούμενη σοβαρές αμφιβολίες ζήτησε να αθωωθεί γα την κακουργηματική πράξη ο κατηγορούμενος.

Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ένοχο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών τον ηθοποιό κα του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή.

Η εισαγγελική λειτουργός μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού, ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει αθώο λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού τον ηθοποιό που παραμένει προσωρινά κρατούμενος επί 15 μήνες και να τον καταδικάσει μόνο για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την κρίση της εισαγγελικής λειτουργού, στην υπόθεση «έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά. Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος».

Ωστόσο, όπως τόνισε, στην δικογραφία υπάρχει «ένα αποδεικτικό στοιχείο για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος και αυτό είναι η έκθεση DNA της Iατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, η οποία δεν αφήνει περιθώρια, από την οποία προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα γενετικό ίχνος του κατηγορουμένου, στον οδηγό ταξί». Η Εισαγγελέας τόνισε ότι ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος που κατέθεσε στην δίκη «εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν DNA».

Η υπόθεση έφθασε στην δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες 25χρονου οδηγού ταξί, το οποίο είχε μισθώσει το επίμαχο βράδυ ο κατηγορούμενος μέσω πλατφόρμας, ότι με την βοήθεια ναρκωτικών ουσιών ο ηθοποιός τον είχε βιάσει στην περιοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ