Επτά τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

220
Αυξήθηκαν τα κρούσματα στη χώρα μας – Ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κοροναϊό Σωτήρη Τσιόδρα

Επτά είναι πλέον τα κρούσματα του  στην Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου. Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κοροναϊό Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε τα εξής:

«Ανακοινώνονται ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Τα τρία αυτά περιστατικά, όπως αναφέρει ο κ. Τσιόδρας, προστίθενται στα τέσσερα προηγούμενα. Υπενθυμίζεται ότι έχουν νοσήσει μία 38χρονη γυναίκα εκπαιδευτικός από τη Θεσσαλονίκη και το παιδί της, καθώς και μία 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι και η κόρη της. 

Πηγή