Κορονοϊός: Η 40χρονη, το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα, μιλά για πρώτη φορά

404

Η 40χρονη από το Μαρούσι μίλησε αποκλειστικά στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή “Μαζί σου Σαββατοκύριακο”. Απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του newsit.gr για την πολύωρη αναμονή της ασθενούς στο “Σωτηρία” και την σωστή στάση ιδιωτικού θεραπευτηρίου.

Για την… Οδύσσεια που έζησε μέχρι να κάνει την ειδική εξέταση και να διαγνωσθεί με κορονοϊό, μίλησε για πρώτη η 40χρονη – το πρώτο κρούσμα του ιού στην Αθήνα- αποκλειστικά στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” στον ΣΚΑΪ.

Η 40χρονη επιβεβαίωσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του newsit.gr για την πολύωρη αναμονή της στο “Σωτηρία” και την ανεύθυνη στάση των γιατρών του νοσοκομείο, εν αντιθέσει με το ιδιωτικό θεραπευτήριο που λειτούργησε άμεσα, όταν απευθύνθηκε σε αυτό η γυναίκα από το Μαρούσι.

Όπως τόνισε, ακουλούθησε κατά γράμμα όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ωστόσο οι γιατροί του “Σωτηρία” έκριναν ότι το περιστατικό της δεν έχρηζε προτεραιότητας και μπορούσε να παραμείνει με τον υπόλοιπο κόσμο στην αίθουσα αναμονής για τουλάχιστον 4 με 5 ώρες.

Όσον αφορά στα συμπτώματα, ανέφερε πως ήταν σαν να περνά μια ελαφριά ίωση και πως ο πυρετός υποχώρησε άμεσα.

Αναλυτικά όσα είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου

“Επέστρεψα βράδυ Σαββάτου από το Μιλάνο, την Κυριακή ήμουν στο σπίτι με την οικογένεια μου. Δευτέρα πήγα στη δουλειά μου. Την Τρίτη το βράδυ εστάλη στην εργασία μία οδηγία από ΕΟΔΥ ότι όσοι έχουν ταξιδέψει και έχουν κάποια ένδειξη ότι νοσούν να πάνε να εξεταστούν.

Την Τετάρτη παρουσίασα πυρετό 38,2. Ο γιατρός της τράπεζας, όπου εργάζομαι, μου ζήτησε να πάω στα νοσοκομεία αναφοράς για να εξεταστώ. Επικοινώνησα και με τον ΕΟΔΥ και μου έδωσε οδηγίες να φορέσω μάσκα και να χρησιμοποιήσω ιδιωτικό όχημα.

Και οι δύο, με τον σύζυγο μου, φορώντας μάσκες πήγαμε στο Σωτηρία. Πήγα και δήλωσα στο κουβούκλιο, στην είσοδο του νοσοκομείου, και κατέγραψε ο γιατρός το λόγο που είμαι εκεί. Επισήμανα ότι έρχομαι από το Μιλάνο. Με πήγαν στο πρωτόκολλο, ήταν μπροστά μου ήδη άλλοι δύο. Μου έδωσαν αριθμό προτεραιότητας το 166 και με το χαρτί περίμενα στην αίθουσα αναμονής και είδα ότι ήταν στο 133.

Μου είπαν ότι δεν χρήζει η περίπτωση μου προτεραιότητας και να περιμένω 4 – 5 ώρες. Μέσα σε 45′ από το 133 είχε πάει στο 135. Είπα στον γιατρό να μου πει ποια είναι η διαδικασία για να πάω την επόμενη μέρα να κάνω το τεστ. Την επόμενη μέρα πήγαμε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, στις 6 το πρωί για να υποβληθώ στην εξέταση…”.

Αναφερόμενη στην κόρη της, που είχε πάει εκδρομή στο Λονδίνο με το Κολλέγιο Αθηνών και παραμένει στην Αγγλία, είπε: “Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με την κόρη μου. Εγώ όφειλα εφόσον διαγνώστηκα θετική, να ενημερώσω το σχολείο και να ακολουθηθεί ό,τι προβλέπεται για τους οικείους μου. Το παιδί μου δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα και το κρατούν προληπτικά στο Λονδίνο”.

Newsit.gr