Η ετήσια γιορτή του ορειβατικού σκι, ταξιδεύει φέτος στον μυθικό Όλυμπο!

326

Tι , πού και πως …

Η εκδήλωση Snow Leopard Day , είναι μια συνάντηση φίλων του ορειβατικού σκι και splitboard αλλά και χιονοδρόμων / ορειβατών που θέλουν να έλθουν σε επαφή με αυτό το εξαιρετικό σπορ.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες και βασικός στόχος είναι η διάσωση του απειλούμενου θηλαστικού “Snow leopard” μέσα από τη διάδοση του ορειβατικού σκι . Και πώς γίνεται αυτό ? Η Dynafit , πρωτοπόρος εταιρία του χώρου και εμπνευστής της εκδήλωσης αποτελεί ένα από τους βασικούς χρηματοδότες της επιστημονικής κοινότητας “Snow Leopard Trust” που έχει αντικείμενο την έρευνα και μελέτη για την επιβίωση της λεοπάρδαλης του χιονιού.

Έτσι κάθε χρόνο , διοργανώνει την εκδήλωση Snow Leopard Day ώστε να ευαισθητοποιήσει το κόσμο και να τον προσκαλέσει να βοηθήσει, μόνο με τη προσπάθειά του να ανέβει σε κορυφές με τα ορειβατικά του σκι. Για κάθε λοιπόν μέτρο που θα πραγματοποιήσει ο κάθε συμμετέχων, η Dynafit θα χορηγήσει στη Snow Leopard Trust 1 cent. Και μη σας φαίνεται λίγο … πέρυσι η ελληνική διοργάνωση, με τα μέτρα που ανεβήκαμε ..προσφέραμε 1.100 ευρώ.

Εκτός αυτού, το Snow Leopard Day αποτελεί για όλους εμάς τη συνάντηση της χρονιάς, Θα ξαναδούμε τους φίλους μας, θα γνωρίσουμε καινούργιους, θα μιλήσουμε ο καθένας για τα μέρη του, θα βάλουμε στόχους …

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα …

Σάββατο 7 Μαρτίου, 20:00 Δημοτικό σχολείο Πέτρας Πιερίας .

Παρουσίαση των προτεινόμενων διαδρομών -πλάνα από φίλμ Ολύμπου -προγραμματισμός της συνάντησης

Κυριακή 8 Μαρτίου – 8:30 Έναρξη της ανάβασης από την τοποθεσία “Ξερολάκι”

ΠΡΟΣΟΧΗ. Προτείνουμε τη διαδρομή Κοκκινοπηλός – Ξερολάκι -Ο δρόμος είναι χωμάτινος και καλό θα ήταν η κίνηση να γίνει με αυτοκίνητα 4Χ4. Επίσης, επειδή δεν υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης όπως θα φθάνουμε, θα παρκάρουμε καλά πίσω από τον προηγούμενο ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Μετά τις καταβάσεις, συναντιόμαστε στη πλατεία Κοκκινοπηλού όπου θα γίνει η απονομή αναμνηστικών δώρων & διπλωμάτων στους συμμετέχοντες

Η γραμματεία θα βρίσκεται στη ταβέρνα της πλατείας. Ο κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει μαζί του τον ατομικό εξοπλισμό ασφαλείας (Arva, ραβδο , φτυάρι , ατομικό φαρμακείο ).

Η διοργάνωση θα προτείνει σηματοδοτημένες διαδρομές που θα ανακοινωθούν το Σάββατο στο Δημοτικό σχολείο Αγ. Δημητρίου Πέτρας Πιερίας.

Την Παρασκευή , θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εθελοντών στο Δημοτικό σχολείο Πέτρας στις 20:00, όπου θα γίνει συζήτηση για τη διοργάνωση της συνάντησης και το Σάββατο έλεγχος των διαδρομών.

Όποιος επιθυμεί ακολουθεί!