Σοφία Μαυρίδου Ας γράψουμε την δική μας ιστορία !!!

487

Του Ηλία Χρυσικού

Έχω ακούσει την Αντιπεριφερειάχη Π.Ε Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου να λέει συχνά – πυκνά, ότι στην αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να υπάρχουν “χρώματα”, όπως και διαχωριστικές γραμμές. Η προσωπική μου άποψη είναι, ότι διαχωριστικές γραμμές υπήρξαν μόνο κατά το παρελθόν και καλό θα είναι, να μη γυρίσουμε ποτέ πίσω, δείχνοντας πίστη και αφοσίωση στη Δημοκρατία και στους θεσμούς.

Σε συνέντευξή μαζί της, κατέληξα ότι για να πάμε μπροστά θα πρέπει να δώσουμε τις πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Άλλωστε, η διάκριση ανάμεσα στη λεγόμενη “υψηλή” και στη λεγόμενη “χαμηλή” πολιτική είναι τελείως ξεπερασμένη και άστοχη.

Και η αλήθεια είναι ότι με τις κάλπες “παίζουν” όποιοι φοβούνται την ετυμηγορία το ελληνικού λαού ενώ οι καλοί αυτοδιοικητικοί δεν πρέπει να φοβούνται. Η πολιτική κρίνεται στην ανθρώπινη καθημερινότητα, απελευθερωμένοι από ιδεοληψίες, σκοπιμότητες και υστεροβουλίες.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαυρίδου μιλώντας στο ραδιόφωνο τόνισε: Προσωπικά πιστεύω στην αποκέντρωση και όχι στο δυσλειτουργικό Κράτος. Πιστεύω σε μια Αυτοδιοίκηση από την τοπική κοινωνία που έχει πρωταρχικό ρόλο τον Άνθρωπο. Είπε χαρακτηριστικά: Δεν θέλω την Αυτοδιοίκηση ως περιβάλλον παραπολιτικής και ανίερων συμμαχιών, τη θέλω ως μοχλό ανάπτυξης, τη θέλω ως πυλώνα Δημοκρατίας.

Και η αλήθεια είναι, ότι δεν μπορούμε να σερνόμαστε πίσω από τις αποφάσεις άλλων, ούτε να βουλιάζουμε στην εσωστρέφεια.

Για την Πιερία λοιπόν που αγαπάμε, όλες οι προσπάθειες της κ. Μαυρίδου γίνονται με εξωστρέφεια, για προστιθέμενη αξία και πολλαπλασιαστικά οφέλη, για την παραγωγική της βάση, για τον τουρισμό, για την κοινωνία.

Με αυτό το πνεύμα ομοθυμίας και με διάθεση σύνθεσης και συνεργασίας, δίνει πρώτη τον “βηματισμό” να συνεχίζουμε ώστε να χτίσουμε σε στέρεες βάσεις το μέλλον της Πιερίας…»

Διότι όλοι μαζί, μπορούμε να γράψουμε την δική μας ιστορία, όχι μόνο για την Αυτοδιοίκηση, αλλά συνολικά για τη δημόσια διοίκηση και το Κράτος.