Κρήτη: Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό από τη Γερμανία

239

Με θετικά αποτελέσματα επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης από την συμμετοχή της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην διεθνή τουριστική έκθεση “F.RE.E.” η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας.

Η “F.RE.E.” είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού και αναψυχής στη Βαυαρία, και τα μηνύματα είναι θετικά για τον ελληνικό Τουρισμό από την Γερμανία, καθώς η χώρα μας εμφανίζει αύξηση των προκρατήσεων.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, το κενό της Thomas Cook έχει αρχίσει να καλύπτεται ενώ ταυτόχρονα οι μεγάλοι tour operators, εμφανίζουν, αυξήσεις στις προκρατήσεις, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η επισκεψιμότητα ήταν υψηλή με πάνω από 130.000 επισκέπτες και 1.300 εκθέτες από 60 χώρες, ενώ σε συνεργασία με τον Κρητικό Σύλλογο Μονάχου πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση με παραδοσιακά κρητικά ριζίτικα και χορούς, εντυπωσιάζοντας το κοινό, που την παρακολούθησε.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Τουρισμό και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κυριάκος Κώτσογλου ανέφερε, ότι: “H περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, φιλοξενία, πολιτισμό, γαστρονομία και φύση και εισέπραξε θετικά και μόνο μηνύματα, τόσο από το Γερμανικό Κοινό όσο και από την ομογένεια, την οποία ευγνωμονεί, ελπίζοντας για μια ακόμα ανοδική χρονιά”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: capital.gr