Δήμος Πύδνας – Κολινδρού: Κάδοι συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών

222

Τοποθετήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Πύδνας-Κολινδρού οι δέκα πρώτοι κάδοι για τη συλλογή μεταχειρισμένων ενδυμάτων, υποδημάτων και κάθε είδους υφασμάτων

Με τον τρόπο αυτό, δίδεται η ευκαιρία στους πολίτες να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στη βοήθεια αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας στους οποίους θα διανέμεται μέρος από τον συλλεγόμενο ρουχισμό, αφού προηγουμένως υποστεί κατάλληλο καθαρισμό.

Παράλληλα θα επιτευχθεί οικονομία στο δήμο, αφού θα μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, η συλλογή και η μεταφορά των οποίων απαιτεί σημαντική οικονομική δαπάνη.
“Ευελπιστούμε ότι οι συμπολίτες μας θα μας βοηθήσουν σʼ αυτήν την προσπάθεια.

Η προστασία του περιβάλλοντος αφορά όλους μας. Σύμφωνα με υπάρχοντα στοιχεία, περισσότερα από 95 εκατομμύρια τόνοι μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μεταξύ των οποίων και πετρέλαιο, καταναλώνουν κατ’ έτος για τις ανάγκες της βιομηχανίας ρούχων.

Οι περιβαλλοντολογικές συνέπειες λοιπόν είναι τεράστιες. Όλοι μας έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε στα παιδιά μας τον πλανήτη μας αν όχι καλύτερο, τουλάχιστον όχι χειρότερο”, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Παππάς Βασίλειος.