Τρία συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα

195

Τρία είναι μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του κ. Τσιόρδα.

Όπως ανακοίνωσε, μεταδόθηκε ο κοροναϊός σε στενό συγγενικό πρόσωπο της 38χρονης. Πρόκειται για το παιδί της 38χρονης ασθενούς. Υπενθυμίζεται πως το σχολείο του παιδιού παρέμεινε κλειστό σήμερα Πέμπτη.

Επίσης ανακοίνωσε πως υπάρχει τρίτο κρούσμα σε γυναίκα που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία χωρίς μέχρι στιγμής να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι η ιχνηλάτηση γίνεται κυρίως σε επαφές υψηλού κινδύνου. Δηλαδή σε ανθρώπους που βρέθηκαν σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων από τον ασθενή σε χώρους όπου παρέμεινε πάνω από 15 λεπτά. Παρολ’αυτά, για προληπτικούς λόγους, έλεγχος γίνεται και σε ανθρώπους που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με τον ασθενή αλλά όχι σε απόσταση που να τους κατατάσσει στις επαφές υψηλού κινδύνου. Οι τελευταίες πρέπει να περιορίζονται  και να παρακολουθούνται.

Επίσης ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε ολόκληρη την χώρα για προληπτικούς λόγους.

Απύρετη και σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτωματολογία συνεχίζει να νοσηλεύεται η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, που καταγράφηκε ως το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα.

Η ασθενής θα παραμείνει νοσηλευόμενη σε απομόνωση για 14 ημέρες, σύμφωνα με το διεθνές θεραπευτικό πρωτόκολλο λαμβάνοντας την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, ενώ βάσει των επιστημονικών δεδομένων για τον χρόνο επώασης του ιού που αγγίζει πια και τις 27 ημέρες, θα χρειαστεί και μετά την έξοδό της από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.